FALLES DE VALÈNCIA

Destrossen l'escena de dos nois besant-se d'una falla de València

La comissió fallera ha presentat una denúncia davant la Policia Local

zentauroepp42535887 destrozan la escena de dos chicos bes ndose de una falla de 180316125720

zentauroepp42535887 destrozan la escena de dos chicos bes ndose de una falla de 180316125720

1
Es llegeix en minuts
EFE

El monument infantil de la falla l'Amistat de València ha patit aquesta matinada un acte vandàlic després que diverses persones, sense identificar, s'hagin emportat el ninot d'un gos i hagin destrossat una escena en què apareixien dos nois fent-se un petó a la galta i envoltats de cors.

El president de la comissió fallera, Juan Rabadán, ha relatat a Efe que les persones que han accedit al monument han hagut de saltar la tanca d'uns dos metres que envoltava el monument, i assenyala que l'atac, que titlla d'"homòfob", és premeditat.

L'escena dels dos nois ha aparegut aquest matí amb el cap d'un dels ninots arrencat, i els membres de la comissió han recuperat part del cos també destrossat a prop de la zona. A més, es tracta de l'escena que la falla havia presentat per a l'Exposició del Ninot, i els ninots que la fallera major infantil havia escollit per salvaguardar de les flames la nit de la cremà.

La comissió fallera ha presentat una denúncia davant la Policia Local i ha informat la Junta Central Fallera, i lamenta que la celebració d'aquestes festes hagi començat amb aquest fet, que suposa un cop per a la comissió, i sobretot per als més petits, ha indicat el president de la falla.

Notícies relacionades

A més, es dona la circumstància que la falla està ubicada a pocs metres de la seu del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (Lambda) de València, al carrer de la República Argentina.

Aquest col·lectiu ha lamentat a la xarxa social Twitter aquest atac a una escena que a més es presentava al concurs del premi Arc Iris, que premia les falles que reflecteixen més bé la diversitat sexual, de gènere i familiar, i han demanat unes falles "més respectuoses amb la diversitat".