L'ASSASSINA BUSCA SUPORT EN LA SEVA FAMÍLIA

Ana Julia, a la seva mare: "Envia'm diners"

A l'entrar a la presó, la dona va trucar per telèfon a la seva mare, resident a la República Dominicana, per tranquil·litzar-la i demanar-li ajuda econòmica

zentauroepp42521347 almeria ana julia quezada180315224842

zentauroepp42521347 almeria ana julia quezada180315224842 / Ricardo Garcia

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Ana Julia Quezada ha passat les seves primeres hores a la presó "sorprenentment serena i tranquil·la", informen fonts penitenciàries. La dona, acusada d'assassinat, detenció il·legal i un delicte contra la integritat moral pel crim de Gabriel Cruz, va ingressar dijous a la presó almerienca d'El Acebuche. Allà li han aplicat el protocol antisuïcidis i li han adjudicat una interna de confiança o ‘presa ombra’, per acompanyar-la en tot moment i evitar que s'autolesioni o pugui patir agressions per part d'altres recluses.

Després que el jutge ordenés el seu internament, Quezada va demanar parlar amb la seva mare, Juana Cruz, de 72 anys i resident a República Dominicana, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO.

L'assassina va trucar per telèfon a la seva progenitora i totes dues van mantenir una “breu conversa” en què la reclusa va intentar tranquil·litzar-la: “La senyora estava molt nerviosa a l'altre costat del telèfon i ella va tractar de calmar-la, assegurant-li que es trobava bé, que tot anava bé”, afirmen les fonts consultades per aquest diari.

Durant la conversa, segons asseguren aquestes mateixes fonts, Quezada va sol·licitar suport econòmic a la seva mare: “Li va dir: envia'm diners”. De moment, és l'única familiar amb qui Ana Julia ha contactat i a qui ha comunicat la seva situació.

La mare va demanar perdó

Precisament la mare d'Ana Julia Quezada demanava “perdó al poble d'Espanya” pel crim de la seva filla aquesta setmana en declaracions a mitjans de comunicació que es van desplaçar fins a la localitat de La Cabuya, a la província dominicana de La Vega, on resideix la dona i on va néixer l'assassina el 1974. “Si és culpable, va ser el dimoni qui la va induir a cometre el fet”, va opinar Juana Cruz. I va afegir: “Una filla meva que tan bona educació li vaig donar… no ho crec. Jo mai hauria pensat que ella pogués fer això”.

Notícies relacionades

Quezada està al mòdul d'ingrés d'El Acebuche, on s'ha sotmès a un reconeixement mèdic, a l'espera de ser traslladada al mòdul de dones. De moment, per protegir la seva integritat i evitar incidents, farà tots els àpats a la seva cel·la i disposarà de menys temps per sortir al pati que la resta d'internes.

Així ho confirmen els seus advocats, Esteban Hernández Thiel i Beatriz Gámez, que asseguren que fins ara Quezada s'ha sentit “segura” a la presó i confien que Presons vetllarà per la seva seguretat perquè els consta, diuen, que “a la presó d'Almeria treballen molt bons professionals”.