SUCCESSOS

Disturbis a Lavapiés arran de la mort d'un manter durant un control policial

El senegalès Mdaye N ha mort d'una aturada cardíaca

GRAF3246 MADRID 15 03 2018 - Contenedores incendiados en la calle Meson de Paredes con la calle del Oso en el barrio de Lavapies de Madrid tras la muerte de un mantero de un paro cardiaco durante un control policial contra el top manta en el barrio de Lavapies de Madrid Tras el suceso se han concentrado decenas de personas en protesta contra la presion policial que existe en la zona contra los vendedores del top manta EFE JAVIER LIZON / Javier Lizon (EFE)

GRAF3246  MADRID  15 03 2018 - Contenedores incendiados en la calle Meson de Paredes con la calle del Oso  en el barrio de Lavapies de Madrid  tras la muerte de un mantero de un paro cardiaco durante un control policial contra el top manta en el barrio de Lavapies de Madrid  Tras el suceso  se han concentrado decenas de personas en protesta contra la presion policial que existe en la zona contra los vendedores del top manta  EFE JAVIER LIZON
afp 12l9mj
GRAF3258  MADRID  15 03 2018 - Contenedores incendiados en la calle Meson de Paredes con la calle del Oso  en el barrio de Lavapies de Madrid  tras la muerte de un mantero de un paro cardiaco durante un control policial contra el top manta en el barrio de Lavapies de Madrid  Tras el suceso  se han concentrado decenas de personas en protesta contra la presion policial que existe en la zona contra los vendedores del top manta  EFE JAVIER LIZON
GRAF3165  MADRID  15 03 2018 - Policias antidisturbios intentan calmar la tension en la calle Meson de Paredes con la calle del Oso  en el barrio de Lavapies de Madrid  tras la muerte de un mantero de un paro cardiaco durante un control policial contra el top manta en el barrio de Lavapies de Madrid  Tras el suceso  se han concentrado decenas de personas en protesta contra la presion policial que existe en la zona contra los vendedores del top manta  EFE JAVIER LIZON
GRAF3255  MADRID  15 03 2018 - Policias antidisturbios en la calle Meson de Paredes con la calle del Oso  en el barrio de Lavapies de Madrid  tras la muerte de un mantero de un paro cardiaco durante un control policial contra el top manta en el barrio de Lavapies de Madrid  Tras el suceso  se han concentrado decenas de personas en protesta contra la presion policial que existe en la zona contra los vendedores del top manta  EFE JAVIER LIZON
GRAF3166  MADRID  15 03 2018 - Policias antidisturbios intentan calmar la tension en la calle Meson de Paredes con la calle del Oso  en el barrio de Lavapies de Madrid  tras la muerte de un mantero de un paro cardiaco durante un control policial contra el top manta en el barrio de Lavapies de Madrid  Tras el suceso  se han concentrado decenas de personas en protesta contra la presion policial que existe en la zona contra los vendedores del top manta  EFE JAVIER LIZON
spain protest 76188-c18cb
GRAF3267  MADRID  15 03 2018 - Contenedores incendiados en la calle Meson de Paredes con la calle del Oso  en el barrio de Lavapies de Madrid  tras la muerte de un mantero de un paro cardiaco durante un control policial contra el top manta en el barrio de Lavapies de Madrid  Tras el suceso  se han concentrado decenas de personas en protesta contra la presion policial que existe en la zona contra los vendedores del top manta  EFE JAVIER LIZON
afp 12l9qi
zentauroepp42526422 mantero lavapies  madrid180315211621
img 2633
img 2637
zentauroepp42534591 madrid 16 03 2018 concentraci n de inmigrantes en el barrio 180316104530
zentauroepp42534586 madrid 16 03 2018 concentraci n de inmigrantes en el barrio 180316104524

/

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de més de mig centenar de persones han cremat contenidors i causat desperfectes en el mobiliari urbà al barri de Lavapiés de Madrid després de la mort d'un manter senegalès de 35 anys quan intentava escapar de un control policial, a causa d'una aturada cardiorespiratòria.

Batalla campal al barri de Lavapiés després de la mort d’un manter. / periodico

Les circumstàncies de la mort encara s'investiguen degut a les diferents versions sobre els fets transmeses, malgrat que els companys del manter sostenen que la mort s'ha produït després que fos perseguit des de la plaça Mayor fins a Lavapiés, on ha patit l'infart.

Una vintena dels concentrats ha començat a cremar contenidors a la zona del carrer de l'Oso, que uneix el carrer Embajadores amb el carrer de la Fonda de Paredes. Ha sigut necessària la intervenció dels Bombers de l'Ajuntament de Madrid per apagar els petits conats d'incendi.

També han arrencat papereres i han causat desperfectes al mobiliari urbà, així com en diversos vehicles i motocicletes. Davant la possibilitat d'incidents, els comerços del concorregut carrer ubicat a la zona cèntrica de la capital han tancat al públic de manera preventiva. La zona estava sent vigilada per diversos furgons d'antiavalots de la Policia Nacional. Els congregats els han increpat al crit d'"assassins" i "covards" i s'han viscut moments de tensió. Han aplegat pedres recollides en una obra pròxima, i els han amenaçat amb elles.

Fins allà s'han desplaçat diverses furgonetes d'antiavalots. També hi han acudit els Bombers de l'Ajuntament de Madrid per sufocar petits incendis provocats per les persones que s'anaven concentrat en la protesta.

El manter mort, Mmame M, de 35 anys, no portava documentació. Els fets han passat poc abans de les cinc de la tarda a l'altura del número 10 del carrer de l'Oso, segons ha precisat un portaveu d'Emergències Madrid. A les 16.53 hores s'ha rebut avís de la presència d'un home en aturada cardiorespiratòria en aquest carrer. 

Segons ha relatat una veïna de la zona que coneixia la víctima, dos manters corrien davant de dos policies municipals en moto i un d'ells s'ha desplomat. 

La primera atenció l'han fet dos agents de la Policia Municipal, que han començat les tasques de reanimació fins que han sigut reemplaçats per sanitaris del Samur-Protecció Civil, que, no obstant, no han aconseguit reanimar al noi.

Protesta

Després del succés, s'han concentrat desenes de persones en protesta contra la pressió policial que existeix a la zona contra els venedors del top manta.

Al carrer s'han concentrat diversos amics del mort que han començat a increpar als agents i per tant han hagut de demanar reforços per evitar incidents. S'han desplegat fins allà almenys cinc furgonetes de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) en tasques de seguretat ciutadana davant la quantitat de persones congregades amb gran nerviosisme criticant i acusant els agents "de perseguir-los", han indicat a Europa Press fonts presencials.

Diversos amics del mort asseguren que abans de la seva defunció s'havia registrat una intervenció de la Policia Municipal contra diversos manters.

La reacció de Carmena

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha lamentat la mort del ciutadà subsaharià que ha perdut la vida a Lavapiés i ha assegurat que l'Ajuntament investigarà "a fons" els fets i actuaran "en conseqüència".

"Lamento moltíssim la mort d'un ciutadà a Lavapiés", ha dit l'alcaldessa en referència al 'manter' que perdia la vida després de patir una aturada cardiorespiratòria arran d'una persecució des de la Plaza Mayor per part de la Policia Municipal de Madrid, segons han confirmat fonts de la Prefectura Superior de Policia.

Notícies relacionades

"Des de l'Ajuntament investigarem a fons què ha passat i actuarem en conseqüència. Tota la meva solidaritat amb familiars i amics", ha assenyalat l'alcaldessa a Twitter, després dels altercats que s'estan produint des de finals d'aquesta tarda a Lavapiès, amb barricades, càrregues policials i crema de contenidors.

Per la seva part, el tercer tinent d'alcalde, Mauricio Valiente, també ha lamentat "profundament" la mort del "veí" a Lavapiés i ha enviat els seu condol a familiars i amics. "Portarem a terme investigació dels fets perquè s'aclareixin al més aviat possible", ha assegurat.