Investigació

Investigat un metge per abusos sexuals a dues pacients, una de menor, a Barcelona

Les denunciants, de 17 i 30 anys, diuen que els va tocar els genitals quan van anar a la consulta per altres temes

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han obert una investigació a un metge de medicina general de l'àrea de Barcelona a qui dues dones, una d'elles menor, han denunciat per presumptes abusos sexuals, ha informat aquest dijous el cos.

Segons un comunicat, l'investigat, de 44 anys i de nacionalitat colombiana, forçava la revisió física dels genitals de les dones al·legant una excusa mèdica quan elles anaven a la consulta per altres qüestions.

Les denunciants, de 17 i 30 anys, han explicat que el metge els va tocar parts íntimes del cos que no tenien res a veure amb el motiu de les seves visites mèdiques, realitzades a Barcelona i la comarca del Baix Llobregat.

La menor va ser la primera quev a interposar una denúncia, cosa que va motivar que els Mossos comencessin a inspeccionar l'entorn del presumpte agressor a principis d'any i que la Conselleria de Salut l'apartés cautelarment de la pràctica professional, a l'espera de conèixer la investigació policial.

Notícies relacionades

No consten queixes del metge en cap registre del Consorci Sanitari Integral (CSI) i el professional té el certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual requerit per poder treballar en el sector.

La Unitat Central dels Mossos s'ha fet càrrec de la investigació i el CSI ha ofert a la persona afectada la possibilitat de presentar una reclamació, que de moment no s'ha efectuat.