Una nova borrasca, 'Gisele', porta pluja, vent i onatge

El temporal deixarà abundants precipitacions i inestabilitat tota la setmana

zentauroepp42499879 graf1505  pamplona  13 03 2018   atardecer en pamplona donde180313210748

zentauroepp42499879 graf1505 pamplona 13 03 2018 atardecer en pamplona donde180313210748 / JDIGES

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES

La borrasca 'Gisele' posarà des d'aquest dimecres, 14 de març, en avís tot el país per vent, pluja i onatge almenys fins dijous, 15 de març, a primera hora, segons ha explicat a Europa Press la portaveu adjunta de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), Delia Gutiérrez, que ha afegit que "la inestabilitat serà la constant de tota la setmana, amb precipitacions que continuaran fins al cap de setmana".

En qualsevol cas, Gutiérrez ha afegit que 'Gisele' serà "una borrasca molt profunda, que escombrarà tota la Península d'oest a est", i que després donarà pas a altres borrasques que persistiran tota la setmana, cosa que deixarà abundants precipitacions i inestabilitat.

La portaveu ha indicat que les precipitacions començaran aquest dimecres a primera hora per l'oest peninsular i s'aniran estenent cap a l'est al llarg del dia, i fins i tot arribaran a l'est d'Andalusia dijous a primera hora. 

Les principals acumulacions s'esperen a l'oest i el sud de Galícia i, en general, en àrees pròximes als vessants sud de les serralades, especialment a l'oest del Sistema Central. Únicament s'espera neu en àrees de muntanya, amb la cota de neu baixant al final de dimecres fins a uns 1.000 metres al nord-oest peninsular.

La portaveu de l'AEMET també ha assenyalat que es produirà un descens de les temperatures, sobretot dijous, que serà generalitzat al sud d'Espanya, mentre que a l'oest peninsular baixaran dimecres. En qualsevol cas, ha detallat que les mínimes es mantindran i seran suaus, i que es produiran poques gelades, que sí que apareixeran de cara al cap de setmana.

Ratxes de vent de fins a 120 quilòmetres hora

Notícies relacionades

El vent serà probablement, el fenomen més advers i més generalitzat d'aquest episodi. És probable que se superin els 100 km/h en àrees de Galícia i en zones altes del vessant atlàntic peninsular; puntualment es podran superar els 120 km/h en punts de l'oest de Galícia i a la Serralada Cantàbrica. 

Pel que fa al mar, en zones costaneres de Galícia s'hi espera vent del sud-oest de força 8, amb altura significativa de les onades de mar combinada entre 4 i 6 metres del sud-oest. A l'Estret i al mar d'Alborán es preveu, a partir de dimecres a última hora o dijous a primera, vent de l'oest i sud-oest força 7 i altura d'onades de tres metres.