Bono demana perdó pels abusos sexuals a la seva oenagé

Una empleada de One va denunciar que va ser pressionada per mantenir relacions sexuals

zentauroepp40905673 emas u2 bono171112230448

zentauroepp40905673 emas u2 bono171112230448 / CHRIS J RATCLIFFE

1
Es llegeix en minuts

El músic irlandès i líder de la banda U2, Bono, ha demanat aquest diumenge disculpes davant les acusacions sobre presumptes casos d'assetjament sorgides en l'organització no governamental One, que ell va contribuir a fundar per combatre la pobresa.

Entre les al·legacions destapades pel diari Mail on Sunday Mail on Sundayfigura la d'una treballadora de l'organització que assegura que es va sentir pressionada per mantenir relacions sexuals amb un diputat de Tanzània.

Al rebutjar aquestes pressions, va ser relegada a un lloc de secretària i li van retallat el sou, va explicar al tabloide.

"Ho sentim profundament. Odio l'assetjament, no el puc suportar", assenyala Bono en un comunicat en què admet que el novembre passat va saber que s'havien registrat diverses acusacions "greus" a les oficines de One a Johannesburg (Sud-àfrica).

El músic detalla que li van arribar "preocupacions sobre baixa moral i pobra gestió" en aquesta oficina, si bé assegura que no coneixia les acusacions que han "emergit recentment".

Bono sosté en la nota que el conseller delegat de One, Gayle Smith, ha pres accions "decisives" per resoldre el problema.

Oenagé contra la pobresa

One va ser fundada el 2004 com una organització sense ànim de lucre per combatre l'extrema pobresa i prevenir malalties en països del tercer món, especialment a l'Àfrica.

El Mail on Sunday va revelar que el febrer del 2015 un treballador de l'organització que va abandonar el seu lloc de treball va enviar un correu electrònic als responsables de One en què advertia sobre un ambient "tòxic, poc professional, dominat per la por, la intimidació i l'assetjament".

Notícies relacionades

El director executiu, per la seva part, va reconèixer que una investigació interna va determinar que va existir una cultura d'"assetjament i menyspreu" a l'oenagé entre el 2011 i el 2015.

"Els treballadors rebien ofenses i alguns van dir que el seu superior els feia fer tasques domèstiques a casa seva", va afirmar Smith, que va detallar que no s'han "corroborat" les acusacions de la dona que assegura haver sigut pressionada per mantenir relacions sexuals.