la cobertura

La vaga feminista a Espanya, als principals mitjans internacionals

La premsa omple les portades amb les manifestacions en favor de la igualtat

jcarbo42446809 dia dona180308205850

jcarbo42446809 dia dona180308205850 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els mitjans internacionals més importants han omplert les seves portades de fotografies i notícies relacionades amb el Dia de la Dona i les manifestacions a tot el món. La protesta estava convocada en més de 70 països, però va ser la d'Espanya la que va centrar bona part de l'atenció també fora de les nostres fronteres. "Històrica" i "sense precedents" són alguns dels qualificatius per definir-la.

El diari francès Le Monde va qualificar la mobilització de "victòria"Le Monde Le Monde. També al país veí Libération parla d'una "vaga sense precedents"Libération a Espanya. 

El diari britànic The Guardian assenyalava la dada de 5,3 milions de treballadores i treballadors secundant les aturades. Aquest mateix mitjà recorda que les mobilitzacions tenen com a objectiu acabar amb "la vella cultura masclista d'Espanya". 

Notícies relacionades

La BBC britànicaLa BBC també ha fet un ampli seguiment de la protesta a Espanya i ha destacat: "El treball s'ha paralitzat com a part d'una vaga de 24 hores organitzada per la Comissió 8 de Març i recolzada per 10 sindicats i algunes de les principals polítiques d'Espanya", ha assegurat la cadena pública britànica.

El nord-americà The New York Times encapçala la seva notícia sobre les manifestacions del 8-M amb una imatge d'una concentració a Bilbao, en què milers de dones apareixen alçant les mans amb el signe feminista del triangle.