08 d’ag 2020

Anar al contingut

Vaga de dones

Afectacions del transport públic durant el 8-M

El metro i el bus tindran serveis mínims del 50% en hores punta, i Rodalies i Regionals, del 33% tot el dia

Afectacions del transport públic durant el 8-M

JOAN CORTADELLAS

La vaga feminista d'aquest dijous, 8-M, tindrà repercussions en el transport públic. Els que s'hagin de desplaçar hauran de tenir en compte els horaris del tren, el metro i l'autobús. El departament de Treball ha decretat els serveis mínims que hi haurà a Catalunya de cara a la vaga general feminista del 8 de març. Pel que fa al transport de viatgers urbà i interurbà, el servei de Rodalies i Regionals de Catalunya operat per Renfe serà del 33% durant tot el dia.

Els serveis mínims del metro i del bus de l'àrea metropolitana operat per TMB, així com el Tram, serà del 50% en hores punta (des de les 6. 30 hores fins a les 9.30 hores i des de les 17.00 a les 20.00 hores) i del 25% en hores vall.

La resta de transports de viatgers urbans i interurbans i el servei d'autobús que uneix Barcelona amb l'aeroport tindran un servei mínim del 50% del servei habitual. Els trens de Llarga Distància convencional i d'Alta Velocitat tindran un servei mínim del 72%. Pel que fa als Avant, el serveis essencials són del 65%.

El servei de transport de persones amb disminució i el transport escolar per accedir a centres d'infantil i primària que no tenen transport públic alternatiu disposaran del servei habitual