DESAPAREGUT A NÍJAR

La mare de Gabriel confirma que la samarreta trobada és del nen

La roba del menor desaparegut a Almeria va ser trobada seca tot i estar a la intempèrie en un dia de pluja

La parella del pare va trobar la roba sobre una figueres de moro a uns quatre quilòmetres del punt de la desaparició

zentauroepp42344924 almeria180302171136

zentauroepp42344924 almeria180302171136 / Carlos Barba

3
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Patricia Ramírez, mare de Gabriel, el nen de 8 anys desaparegut a Las Hortichuelas (Almeria), va assenyalar ahir que una samarreta interior trobada dissabte durant la recerca pertany al seu fill, segons va confirmar la Guàrdia Civil. «Això és l’última cosa que sabem, és el filet d’on s’està estirant, esperem que ens porti cap a algun costat», va declarar la dona a Onda Cero.

L’operatiu que busca Gabriel va topar dissabte a última hora de la nit amb una troballa sorprenent. Al costat d’un camí situat a uns quatre quilòmetres del lloc de la desaparició va aparèixer una samarreta blanca que Ángel, el pare, i Ana, la seva actual parella, van identificar sense cap mena de dubte com una peça del nen. El més xocant és que la roba estava seca tot i que durant tot el dia havia caigut una intensa pluja a la zona. 

La samarreta la va trobar Ana. Era sobre unes figueres de moro en un terraplè situat al costat del camí que va a la cala San Pedro des de Las Negras per on hi ha les depuradores d’aquesta població. Al veure-la, Ana es va llançar a recollir-la després d’advertir a Ángel la seva troballa. Una vegada la va tenir a les mans la va identificar clarament perquè, assegura, era ella la que l’havia vestit el matí de la desaparició amb aquella samarreta i encara feia olor de la colònia que li havia posat, segons van indicar fonts de la família. Tan de pressa va córrer Ana a agafar la roba que, segons sembla, es va lesionar el turmell.

L’operatiu també va trobar una peça de roba vermella que està analitzant la Guàrdia Civil però que la família no ha pogut veure. Podria ser la dessuadora vermella amb caputxa que Gabriel portava el dia de la desaparició.

La preocupació s’ha estès entre l’operatiu de rescat perquè, si s’arriba a confirmar que la samarreta és de Gabriel, vol dir que la devia deixar algú que va passar molt poca estona abans que qui la va trobar, és a dir, que podria ser una de les persones que participen en el rastreig. El fet que l’operatiu del matí passés per la mateixa zona sense veure la samarreta i la trobés el de la tarda confirma la hipòtesi que va ser dipositada exprofeso poc abans del moment de la troballa.  

Això també podria significar que els que retenen Gabriel vulguin desviar l’atenció cap a una zona equivocada, malgrat que tot això no són més que conjectures i especulacions que inevitablement es fan des de l’entorn del petit desaparegut.

No més voluntaris

Després de les troballes, la Guàrdia Civil va acordonar el lloc i va iniciar la batuda de les zones més pròximes. El tinent coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil a Almeria, José Hernández Mosquera, responsable de les investigacions sobre la desaparició del nen, va explicar que personal de la Policia Judicial i bussos especialistes dels grups subaquàtics van treballar ahir «per drenar» unes basses ubicades a l’entorn del lloc on hi havia la samarreta. La recerca es va saldar sense resultats i el cordó policial va ser retirat.

Notícies relacionades

Segons Hernández Mosquera, la samarreta «ha de ser analitzada». La «confirmació», va dir, sobre si era de Gabriel o no, «la donaran les anàlisis». Fins ara, segons va recordar, només «hi ha un reconeixement per part d’un membre de la família».

Línies d'investigació obertes

Així mateix, el tinent coronel, en declaracions als periodistes, va subratllar que «segueixen totes les línies» d’investigació, de forma que se seguiran batent les zones amb voluntaris i professionals que segueixen al lloc. L’Ajuntament de Níjar ha advertit que no necessita més voluntaris, en té més de mil, en una autèntica onada de solidaritat.