accident al gel

Mor a l'Antàrtida al caure al mar el capità de fragata de l''Hespérides'

Javier Montojo Salazar va ser localitzat després de sis hores de recerca a prop de la base espanyola Joan Carles I

El capità de fragata Javier Montojo Salazar ha mort al caure al mar de forma accidental a l’Antàrtida. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El capità de fragata Javier Montojo Salazar, que viatjava a bord del vaixell d'investigació oceanogràfica Hespérides, ha mort al caure al mar de forma accidental, segons ha indicat en un comunicat el Ministeri de Defensa.

El cos del capità mort, que va desaparèixer a prop de la base espanyola Joan Carles I a l'illa Livingston, a l'Antàrtida, es va localitzar després de sis hores de recerca.

Notícies relacionades

Les restes mortals del capità de fragata són a bord de l'Hespérides, que ja navega rumb a Ushuaia (Argentina) per iniciar el procés de repatriació. La família ha sigut informada i està recolzada per un equip de membres de l'Armada.

Missió científica

El vaixell d'investigació oceanogràfica Hespérides és una embarcació d'investigació polar amb base a Cartagena, que opera la Unitat de Tecnologia Marina, organisme dependent del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Encara que oficialment les missions que porta a terme les finança la CICYT (Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia), la tripulació del vaixell és militar.

Temes:

Ofegats