DESTACATS DEL DIA

La renúncia de Puigdemont i altres notícies que has de saber avui, en un minut

Missatge de Carles Puigdemont des de Brussel·les en què renuncia de forma provisional a ser candidat a president. / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Puigdemont renuncia i assenyala Jordi Sànchez com a successor. L'expresident dirigirà des de Bèlgica un òrgan simbòlic paral·lel al Govern. Llegiu les frases més destacades del discurs de Puigdemont.


2) Els Mossos van intentar accedir sense autorització a dades de ciutadans. Van planejar entrar sense deixar rastre en bases d'Ensenyament, Salut, Trànsit i el DNI, segons els papers incautats per la Policia.

Dos mossos. / EL PERIÓDICO


3) La Universitat de Barcelona exigia puresa de sang als estudiants del segle XIX. Els expedients de l'arxiu de la UB permeten reescriure els capítols més infames de la història local. Els estudiants de cirurgia havien d'acreditar que entre els seus avantpassats no hi havia "ni jueus, ni musulmans ni membres d'altres sectes".

RICARD FADRIQUE / Pepa Sánchez consulta un expedient històric de l'arxiu de la UB que dirigeix. /


Notícies relacionades

4) Els professors catalans avaluen el sistema educatiu: Fa falta més innovació, no més disciplina, una de les conclusions del primer Edubaròmetre de Catalunya, elaborat per la fundació Jaume Bofill.

5) El Barça paga el seu excés de confiança davant el Las Palmas (1-1) i reactiva l'emoció a la Lliga. El partit no va estar exempt de polèmica arbitral, quan el col·legiat Mateu Lahoz va assenyalar un penal inexistent que va permetre als canaris igualar el marcador.

REUTERS / SANTIAGO FERRERO / Mateu Lahoz xiula penal contra el Barça. /