la investigació d'un assassinat

Magentí torna a l'escena del crim de Susqueda

El detingut s'ha negat a participar en la reconstrucció i només ha trepitjat el terreny per fumar-se un cigarret

zentauroepp42354350 susqueda180301202348

zentauroepp42354350 susqueda180301202348

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Jordi Magentí ha tornat aquest dijous al pantà de Susqueda. Esgotat després de quatre dies sota arrest, aquesta vegada ha pujat a l'embassament en què ha pescat tota la vida dins d'un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra, darrere d'una mampara i envoltat per vidres tintats, encastat en una comitiva judicial que volia que posés novament els peus sobre el lloc on van ser assassinats el Marc i la Paula. Però Magentí únicament ha baixat del vehicle per fumar-se un cigarret a la Font del Borni, el mateix lloc des del qual va sortir el ressò dels trets que diversos testimonis van sentir el 24 d'agost del 2018. Els trets que, segons sospiten els investigadors, van matar els dos joves del Maresme.

El retorn de Magentí a Susqueda ha sigut una decisió que el jutge ha pres aquest migdia després d'interrogar-lo al jutjat de Santa Coloma de Farners i abans de decidir si havia d'enviar aquest veí d'Anglès i 60 anys a la presó, preventivament. La caravana judicial, perseguida pels mitjans de comunicació, s'ha aturat ten tres ocasions. Al restaurant La Parada, al costat de la presa i a la Font de Cal Borni. Aconsellat per la defensa, Magentí, que continua insistint en que és innocent, no ha participat en la reconstrucció del crim. El viatge a Susqueda sí que ha servit perquè el jutge pogués escoltar sobre el terreny com els investigadors creuen que va cometre un doble homicidi del qual Magentí es desentén. Sense confessió, sense cap altre detingut, el secret de Susqueda segueix sense resoldre's, perquè es nega a entregar un perquè. Per què el Marc i la Paula, de 23 i 21 anys, dos joves que volien navegar en caiac, van ser assassinats. 

Notícies relacionades

Els Mossos, des de la pedrera ubicada a 400 metres de la Font de Cal Borni, han elevat un dron que han suspès sobre el pantà. Ingràvid, però sorollós dins de la immensitat de l'embassament, ha baixat fins al nivell de l'aigua, davant del barranc a través del qual s'arriba a la riba des de la costa de Cal Borni. Baixar-hi a peu suposa agafar un sender envoltat de bardisses i flanquejat per dues fileres de neu. Al final del camí, apareix la superfície del pantà. 

Els policies li han anat preguntant a Magentí quin camí agafava per accedir al pantà i quins llocs triava per plantar la canya de pescar. Però ell no ha respost a res. Només volia fumar-se un cigarret, un desig que se li ha concedit al final. Se l'ha fumat molt a prop del lloc on tots creuen que va cometre el crim. Ell insisteix que s'equivoquen.