INVESTIGACIÓ

El jutge envia a la presó el detingut pel crim de Susqueda

El fiscal interroga Magentí sobre una gravació en què va confessar el crim de Susqueda a un familiar

Jordi Magentí reitera que és innocent davant el jutge d'instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners

mossos-dron-susqueda

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

El jutge de Santa Coloma de Farners que instrueix la causa oberta contra Jordi Magentí pel crim de Susqueda n'ha ordenat aquest dijous a la nit l'ingrés en presó preventiva. La fiscalia acusa aquest veí d'Anglès de 60 anys de dos delictes d'assassinat i argumenta la mesura cautelar de privació de llibertat argüint que "hi ha un evident risc de fuga, possibilitat de reiteració delictiva i destrucció de proves". Magentí, d'aquesta manera, esperarà entre barrots l'arribada del judici en què haurà de respondre per matar el Marc i la Paula.

Magentí ha passat a disposició judicial a primera hora del matí. Els Mossos d’Esquadra han esgotat el límit de 72 hores d'arrest policial previst en la llei. Davant del jutge, Magentí ha reiterat el mateix que va cridar a les càmeres que seguien els escorcolls a les seves propietats d'Anglès: que és innocent. Durant la compareixença únicament ha respost a preguntes de la seva advocada.

Ha negat que fos al pantà el dia que els investigadors sospiten que es va produir el crim, tot i que unes imatges de la càmera de seguretat de la presa hi situen el seu cotxe. També ha aclarit que el bitllet d'avió que va comprar amb destinació a Colòmbia el va adquirir fa dos mesos i pensava viatjar el 28 de febrer per reunir-se amb la seva segona esposa -a la primera la va assassinar el 1997-. Així mateix ha explicat que està amb tractament psiquiàtric. De fet, fonts de la defensa han subratllat que han vist Magentí "desorientat" i que fins i tot ha sigut necessari interrompre la declaració en algun moment perquè feia la impressió d'estar a punt de perdre l'equilibri.

Una confessió gravada

Magentí no ha respost cap de les preguntes de la fiscalia. El ministeri públic le ha preguntat si l'arma que hauria utilitzat per assassinar als dos joves era blanca o de foc (un ganivet o una pistola, de calibre petit, compatible amb el resultat de l'examen forense) i si es va desfer d'aquesta en el pantà. També ha fet al·lusió a una conversa, en possessió dels Mossos d’Esquadra, amb un familiar en la que Magentí confessava ser l'autor del crim.

La declaració ha durat poc més de 20 minuts. El jutge, abans de decidir si lo ingressava o no preventivament a la presó, ha ordenat una interrupció per dirigir-se fins al pantà de Susqueda i portar sobre el terreny una reconstrucció del crim. Magentí, aconsellat per su defensa, s'ha negat a col·laborar. Tampoc allà ha respost cap de les preguntes que se le han fet. 

Les famílies es personen

Notícies relacionades

Les famílies de Marc i de Paula s'han personat en la causa contra Magentí com a acusació particular, un procés que han encarregat a l'advocat Carles Monguilod. Aquest lletrat ha aclarit que s'incorporessin formalment quan el jutge llevant el secret de sumari. Monguilod ha agraït, en representació dels pares de les víctimes, "la labor dels Mossos d'Esquadra" i ha mostrat "la seva confiança" en el fiscal Víctor Pillado. Encara que també ha demanat "prudència".

La defensa de Magentí ha sol·licitat un 'Habeas Corpus' -un recurs per deixar sense efecte la detenció policial-, poc abans que comencés la declaració. Segons han denunciat, Magentí fue arrestat a Anglès a les 7.00 hores del matí, quan fue interceptat per 4 agents dels Mossos al sortir del seu domicili, i no a les 9.00 hores en la comissaria de Santa Coloma, quan se le comunió formalment que es trobava bajo arrest. Segons aquest càlcul, Magentí ha estat més de 72 hores detingut policialment -el límit que marca la llei abans de passar a disposició judicial-. El 'Habeas Corpus', no obstant, ha sigut rebutjat.