ADEU

"Espero que tu, Ekai, siguis l'últim"

La carta de comiat del pare del jove transsexual que es va suïcidar

jcarbo42165204 ondarroa transexual180217192620

jcarbo42165204 ondarroa transexual180217192620 / Miguel Tona

1
Es llegeix en minuts

El pare d'Ekai, el jove transsexual de 16 anys que es va suïcidar divendres passat a Ondarroa (Biscaia) al no haver aconseguit encara que s'iniciés el seu tractament hormonal, ha difós aquest dilluns una carta de comiat al seu fill, coincidint amb les concentracions en record del jove. "Sé que la teva mort no serà en va i, com tu deies mil i una vegades, en moltes coses, que almenys serveixi per aplanar el camí als que vinguin darrere. Espero que tu, Ekai, geni meu, siguis l'últim", escriu el pare del jove, Elaxar Lersundi.

Ekai, de 16 anys, estava sent sotmès a seguiment a la Unitat de Gènere de l'Hospital de Cruces (Bilbao) però no havia aconseguit el tractament hormonal per frenar el seu desenvolupament.

Notícies relacionades

"Pensava que era més fort i més dur del que soc però, tot i així, respecto la teva decisió d'anar-te'n quan tu has triat. No ho comparteixo i m'agradaria maleir-te pel que has fet i ens has fet, però només puc seguir estimant-te, no més que abans, ja que no es podré estimar més del que t'estimàvem", ha escrit el pare del jove, en una nota compartida per l'associació de familiars Chrysalis.

"Eres un geni en tot, escrivint històries, dibuixant, ballant, en idiomes, en fotografia, etc, etc, etc. Fins i tot, a pesar nostre, també has sigut un geni a l'aconseguir la teva meta i la teva pau", prossegueix la carta de comiat.