FESTES POPULARS

Rajoy reclama carnavals "que no indignin la majoria" arran de la polèmica a Santiago

L'alcalde i les entitats teatrals repliquen que és el pregó d'un humorista

carnaval

carnaval

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha censurat aquest diumenge el polèmic pregó del carnaval de Santiago, en què un humorista va fer al·lusions "als ous" de l'apòstol Santiago i insinuacions sobre fel·lacions de la mare de Déu del Pilar al sant, per entendre que indigna "la majoria".

A través d'un missatge al seu compte personal de la xarxa social Twitter, Rajoy, nascut a Santiago -l'ajuntament està situat al Pazo Don Rajoy- ha expressat el seu suport als veïns "que volen que les festes, com el passat carnaval, siguin moments de respecte i convivència, i esperen això mateix del seu ajuntament".

En el pregó, el dramaturg Carlos Santiago va representar un monòleg que ja havia interpretat en nombroses ocasions, en què s'al·ludeix "als ous" de l'apòstol Santiago i insinua fel·lacions de la mare de Déu del Pilar al sant.

Aquestes paraules van suscitar algunes crítiques d'assistents al pregó pel seu contingut groller i ofensiu cap als catòlics, a les quals es va sumar posteriorment l'Església, que va convocar una jornada "de desgreuge" a l'apòstol i a la mare de Déu del Pilar.

Notícies relacionades

Posteriorment, l'Associació Galega de Dramaturxia va manifestar el seu suport a l'artista i va denunciar la "tergiversació" de les seves paraules en aquest pregó, pronunciades durant el Carnaval

L'alcalde de Santiago, Martiño Noriega, de Compostela Aperta, va replicar primer a Rajoy amb un tuit en què al·ludia al fet que "per fi algú ha vist el pregó", i després replicant un missatge del seu partit molt més directe