Anar al contingut

Fred polar

La neu tornarà aquesta tarda a cotes baixes a Tarragona i Lleida

El Meteocat situa el nou front entre les 13.00 i les 19.00 hores

El Periódico

La neu tornarà aquesta tarda a cotes baixes a Tarragona i Lleida

Un nou front de nevades a cotes baixes podria afectar aquesta tarda, a partir de les 13.00 hores, les comarques del sud de Lleida i de Tarragona, segons ha informat el Meteocat.

La previsió indica que avui entre les 13.00 i les 19.00 hores un front que actualment se situa a l'oest de la península Ibèrica podria deixar precipitacions en forma de neu a l'entorn de la cota de 200 metres a les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell i la Noguera.

El front previst pel Meteocat és un nou episodi de precipitacions amb possibles nevades com s'estan repetint en els últims 10 dies, que han mostrat en diversos casos, com el d'ahir, una evolució ràpida i canviant pel que fa a l'afectació territorial i a la cota de neu i gruixos acumulats.

Segons el Meteocat, les baixes temperatures d'aquests dies, especialment avui a tot Catalunya, són un factor d'incertesa pel que fa a la possibilitat de nevades i al mateix temps afavoreixen la possibilitat que de forma local les precipitacions en principi poc importants puguin deixar neu a cotes no habituals.

La previsió meteorològica del Meteocat indica que a partir d'aquesta nit i durant tota la pròxima matinada es tornaran a repetir les temperatures mínimes extremes amb valors molt baixos, que afavoriran les gelades i es poden estendre al matí. 

Sota zero

De fet, aquesta matinada ha tornat a gelar de manera considerable. La localitat de Das, a la Cerdanya gironina, ha tornat a baixar avui dels 20 graus sota zero, en una nit i una matinada que han sigut gèlides a tot Catalunya. Puigcerdà (Cerdanya) ha vist caure el termòmetre fins als -14,2ºC.

També han registrat temperatures mínimes rigoroses al Pont de Suert (Alta Ribagorça), amb -10,8ºC; a Guardiola de Berguedà, amb -10,4ºC; a Molló (Ripollès), amb -10ºC, a Viella (Vall d'Aran), amb -9,8ºC, o a Castellar de n'Hug (Berguedà), amb -9,6ºC.

Pel que fa a la nevada que va caure ahir, segons dades del Meteocat, la màxima intensitat es va registrar a Muntanyola (Osona), on es van acumular 20 centímetres de neu, mentre que a Viladrau (Osona), se'n van amuntegar 16 centímetres, 15 a Castellterçol (Moianès), 10 a Tona (Osona) i 8 al monestir de Montserrat.