Foment canvia l'Hospitalet pel Prat en la seva ruta de plans ferroviaris per a Catalunya

De la Serna s'havia de veure dimarts amb l'alcaldessa Marín per anunciar el pla de cobertura de vies

El ministre presentarà a l'estació de Rodalies un projecte lligat a l'alta velocitat i la tecnologia

zentauroepp41660124 hospitalet180118192120

zentauroepp41660124 hospitalet180118192120 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

La data la va posar el mateix Ministeri de Foment. Havia de ser aquest dimarts, 6 de febrer. Íñigo de la Serna tenia previst visitar l'Hospitalet de Llobregat per concretar el projecte de cobertura de vies al municipi. Així ho havia indicat a l'ajuntament. Era una reivindicació històrica que per fi veia la llum. Havia fet el mateix setmanes enrere a Montcada i Reixac i a Sant Feliu de Llobregat, amb promeses milionàries per tapar el ferrocarril al seu pas per aquests municipis. Però de moment no serà així a l'Hospitalet, ja que el ministre ha canviat de plans i anirà, també dimarts, a l'estació de Rodalies del Prat de Llobregat per presentar el projecte de Renfe La innovació viatja en alta velocitat

El 18 d'agost, el mateix dia que aquest diari anunciava la visita del ministre a l'Hospitalet, l'alcaldessa, Núria Marín, acompanyava la informació amb un article en què acusava Foment d'haver "donat l'esquena a un compromís al qual es va arribar amb la unanimitat de totes les parts". Aquell escrit va tenir resposta tres dies després a les mateixes pàgines d'EL PERIÓDICO. La rèplica la donava Juan Bravo, president d'Adif, que, amb el títol Els prejudicis en política no són bons i en un to de decepció amb la regidora, assegurava haver llegit "amb sorpresa" les paraules de Marín. "Ningú guanya des de l'enfrontament i el retret, els ciutadans ens exigeixen amb tota la raó feina en comú, al marge de posicions de partit, amb el suport dels professionals de cada Administració que han de recuperar el protagonisme que a vegades ha quedat relegat", deia el responsable ferroviari. 

Escassa informació

Notícies relacionades

Així doncs, el consistori de l'Hospitalet, que va ser citat per a aquest dimarts pel ministeri, mai més va tenir notícies de la cita. Fins a aquest dilluns, quan ha sabut el viatge de De la Serna al Prat. La visita, però, és tot un misteri. Està confirmada la seva presència a les 11 hores a l'estació de Rodalies. També el títol del que presentarà, això tan genèric de La innovació viatja en alta velocitat. Un portaveu de l'Ajuntament del Prat, amb extrema prudència, explica que no poden aportar informació sobre el contingut de la cita. Tampoc confirmen la presència del seu alcalde, Lluís Tejedor. Des de Foment tampoc diuen res. "Quan tinguem alguna informació la farem arribar". Per últim, la Delegació del Govern reconeix l'existència de la invitació a l'esdeveniment, cursada per ells mateixos, però rebutja aportar cap dada si Foment no ho fa abans. 

L'única cosa segura és que De la Serna viatja dimarts de nou a Catalunya, que no està previst que visiti l'Hospitalet per anunciar la cobertura de vies i que no hi ha data concretada perquè ho faci en el futur. El consistori treballa per tancar una reunió en les pròximes setmanes.