La DGT avisa: la neu afecta 11 carreteres estatals

Entre les vies afectades figuren les col·lapsades per Reis

zentauroepp41506435 graf555  madrid  07 01 2018   fotograf a facilitada por un c180111092138

zentauroepp41506435 graf555 madrid 07 01 2018 fotograf a facilitada por un c180111092138

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha avisat que fins a 11 carreteres de la xarxa estatal -entre elles l'AP-6 i les seves afluents- es podran veure afectades aquest divendres per la previsió de nevades en algunes zones d'Espanya, i per tant ha demanat als conductors que planifiquin el seu viatge i consultin el pronòstic meteorològic i l'estat de la circulació de les carreteres abans de sortir.

Entre les vies de la xarxa d'alta capacitat que la DGT estima que es veuran afectades hi ha cinc autovies: l'A-52 des d'A Gudiña (Ourense) a Puebla de Sanabria (Zamora); la A-6 des de Castelo (Lugo) fins passat Pedrafita do Cebreiro (Lugo), ja a la província de Lleó, que afecta especialment el vessant gallec, així com l'entorn del Puerto del Manzanal (Lleó); l'A-67 entre Palència i Cantàbria; la A-1, carretera que uneix Madrid amb Segòvia, Burgos, Àlaba i Guipúscoa, i la A-2 de Guadalajara a Sòria.

Així mateix, la DGT alerta del risc de circular per quatre autopistes de peatge, entre elles l'AP-6, l'AP-51 i l'AP-61, carreteres que van patir talls de circulació el cap de setmana de Reis pel temporal de neu que va afectar aquella setmana el país i que va provocar que milers de vehicles quedessin atrapats durant hores, sobretot a la principal, l'AP-6.

Aquestes quatre carreteres on Trànsit demana extremar la precaució són l'AP-66 entre Lleó i Astúries; l'AP-51 entre Villascastín (Segòvia) i Àvila capital; l'AP-61 des de San Rafael (Segòvia) a Segòvia capital, i l'AP-6 al seu pas per Madrid, Àvila i Segòvia.

En cas que els desplaçaments transcorrin per alguna d'aquestes vies, així com altres d'incloses a les zones amb avís taronja o groc per nevades, la DGT avisa que les condicions del viatge es poden veure afectades per possibles actuacions a la via per garantir la fluïdesa i la seguretat viària en tot moment.

Possibles mesures

Notícies relacionades

Algunes de les mesures que podrà prendre són restriccions a la circulació de vehicles pesants; restriccions a la circulació a altres vehicles que no comptin amb pneumàtics d'hivern o cadenes; limitar la velocitat de circulació i prohibir avançaments; talls totals preventius, i seguiment obligatori de desviaments alternatius.

Per això, ha recomanat extremar la precaució quan se circuli per aquestes àrees, així com disposar dels mitjans i l'equipament adequat per transitar en condicions de seguretat. A més, els usuaris hauran de prestar atenció a la senyalització dels panells de missatge variable i a les indicacions dels agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.