Anar al contingut

Condemna al Catsalut per la mort d'un pacient a qui es va donar l'alta

El jutge ordena pagar 20.985 euros perquè no es van fer les proves necessàries

El Periódico

Condemna al Catsalut per la mort d'un pacient a qui es va donar l'alta

ALVARO MONGE

L'assegurança del Servei Català de Salut (CatSalut) ha sigut condemnada a pagar 20.898 euros pel dany moral causat a una família per la mort d'un home de 83 anys que va patir una caiguda i a qui es va donar l'alta sense fer-li les proves que haurien determinat que tenia una hemorràgia cerebral.

L'Associació del Defensor del Pacient a Catalunya ha tramitat la sentència, dictada pel Jutjat de Primera Instància número 39 de Barcelona, que ha determinat que es va produir una "deficient assistència sanitària" perquè les proves mèdiques inicials podrien haver evitat la mort del pacient, tot i que ha rebaixat la indemnització que demanava la família de 155.636 euros a un total de 20.898 euros.

L'incident va passar el desembre del 2012, quan la víctima de 83 anys va ingressar a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell (Barcelona) a causa d'un fort cop al cap. Després de fer-li una radiografia i una "deficient exploració neurològica" se li va donar l'alta.

L'Associació del Defensor del Pacient a Catalunya ha defensat que al pacient se li hauria d'haver fet un TAC o haver-lo deixat en observació tenint en compte la seva edat i el seu estat de salut, ja que patia Parkinson i prenia una medicació anticoagulant.

Tes hores més tard de sortir de l'hospital, la víctima va tornar a ser ingressada i després fer-li un TAC es va determinar que tenia una hemorràgia que no podia ser operada i, a conseqüència, va morir l'endemà.

En aquest cas, el CatSalut ha argumentat que, encara que s'haguessin fet les proves en el primer ingrés, l'hemorràgia també hauria sigut inoperable pel lloc on es trobava.

El jutge ha considerat que els metges que el van atendre en el primer ingrés podrien haver fet altres tractaments que haurien pogut ajudar el pacient, encara que tampoc s'ha pogut demostrar fins a quin punt hauria canviat el desenllaç.

Per aquest motiu, la indemnització s'ha establert en 20.898 euros, mentre que la família en sol·licitava 155.636, fet que ha sigut criticat pel Defensor del Pacient a Catalunya, que ha qualificat el barem aplicat d'"injust". 

0 Comentaris
cargando