Maltractament animal

Un veí de Lleida mata brutalment una cria de senglar

L'home quedarà impune al no ser delicte i com a molt s'enfronta a una sanció d'entre 300 i 4.000 euros

Els animalistes identifiquen l’autor del matractament a un senglar. / GUÀRDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts

Els Agents Rurals a Lleida han denunciat un home per ofegar una cria de senglar que havia caigut al canal de Pinyana, entre els termes municipals de Lleida i Alpicat.

Segons ha dit a Efe el cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Rigou, l'individu, que apareix en un vídeo penjat a internet, ha sigut denunciat al Departament de Territori i Sostenibilitat per una falta greu de maltractament animal.

Rigou ha explicat que la sanció per a aquesta mena de casos pot oscil·lar entre els 400 i els 3.000 euros, encara que en cap cas és delicte penal, ja que el senglar no és una espècie protegida, "sinó cinegètica, i es pot caçar".

Terribles imatges

Els Agents Rurals han pogut denunciar el veí de Lleida gràcies a la difusió d'un vídeo en el qual es pot veure com l'home apallissa brutalment l'animal contra un mur i després el submergeix a l'aigua del canal fins a ofegar-lo. La Guàrdia Civil va penjar el vídeo i demano la col·laboració ciutadana per identificar-lo. També va demanar ajuda per localitzar-lo l'organització AnimaNaturalis.

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) va condemnar l'ofegament del senglar i estudia presentar accions judicials contra l'autor, la identitat del qual s'ha conegut aquest dimecres.

"La RFEC està valorant presentar accions judicials contra l'autor d'aquests fets i demana que es prenguin mesures per evitar que la fauna quedi atrapada als canals de reg", assenyala en un comunicat.

Notícies relacionades

Per la RFEC, l'autor d'aquest acte "mostra un cruel acarnissament amb un animal salvatge que no té cap possibilitat de defensa o fugida".

Fent-se ressò de la indignació del sector cinegètic davant les escenes mostrades al vídeo, Ángel López Maraver, president de la RFEC, ha assegurat que l'autor "d'aquest acte menyspreable" ha de ser "durament castigat per la crueltat demostrada" amb aquest exemplar de senglar.