A Sant Martí

Detingut per robar mòbils a menors a punta de ganivet a Barcelona

L'arrestat també va agredir sexualment una noia després d'un robatori

Els Mossos detenen un home que robava a menors amb un ganivet. / MOSSOS D'ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos de la comissaria del districte de Sant Martí, a Barcelona, han detingut un home de 29 anys de nacionalitat senegalesa per sis robatoris amb violència i intimidació i una agressió sexual. En cinc dels casos les víctimes eren menors d'edat, tres noies i tres nois, i en el sisè, en què la víctima era una noia major d'edat, també la va agredir sexualment.

 

Els fets van començar a finals de novembre i el mètode era el mateix en tots els casos. El detingut assaltava les víctimes quan entraven al portal del seu domicili i les amenaçava amb un ganivet que en ocasions mostrava i els deia que les mataria si no li donaven el mòbil. En un dels casos en què la víctima era major d'edat, però tenia aparença de menor, també la va agredir sexualment.

 

Les declaracions de les víctimes i les imatges de les càmeres de videovigilància instal·lades als edificis van permetre extreure una descripció de l'assaltant que es va difondre entre les patrulles de seguretat ciutadana.

 

Posteriorment, el dia 14 de gener del 2018, una patrulla va observar com un home seguia, aparentment, una menor que mirava el seu mòbil fins que aquesta es va reunir amb un grup d'amics. En aquest moment l'home va desistir del seguiment i va tornar al punt on l'havien vist en un primer moment. Aquesta actitud va aixecar sospites en els agents, que van decidir fer-li un seguiment discret.

Seguiment

Notícies relacionades

L'home va repetir aquesta operació en diverses ocasions, sempre seleccionant menors com a objectius de la seva vigilància. En un dels casos semblava que va estar a punt d'actuar en un portal, però quan el menor es disposava a entrar va sortir una parella, cosa que va fer que l'individu abandonés la seva intenció.

Finalment, una vegada comprovades les imatges i la descripció de l'autor dels robatoris, el van detenir com a presumpte autor dels robatoris amb intimidació i una agressió sexual. Posteriorment, totes les víctimes ho van reconèixer fotogràficament.