Verí paralitzant

Alerta en una ciutat japonesa per la venda d'un peix globus que podria ser mortal

Un supermercat ha venut cinc paquets del producte i només se n'han pogut recuperar tres

zentauroepp41621708 in this nov  16  2000  photo  fugu  or a blowfish  is shown 180116084331

zentauroepp41621708 in this nov 16 2000 photo fugu or a blowfish is shown 180116084331 / Itsuo Inouye

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una ciutat del centre del Japó ha activat el seu sistema d'alerta per megafonia per avisar la població que un supermercat local havia venut cinc paquets de peix globus sense retirar-ne el fetge, que és altament tòxic i pot resultar mortal.

El supermercat, situat a la ciutat de Gamagori (centre del Japó), va vendre aquest dilluns cinc paquets del producte, dels quals se n'han recuperat només tres, fet que va obligar les autoritats de la ciutat a activar el seu sistema d'alerta sonora, ha confirmat avui a Efe un portaveu del govern local.

L'alerta demana als ciutadans de Gamagori que no consumeixin cap producte envasat amb el nom de "peix globus per guisar o per bullir" i que els tornin al supermercat com més aviat millor.

Les autoritats locals investiguen el supermercat, ha confirmat la mateixa font, que ha explicat que de moment l'única mesura que s'ha pres és la d'alertar la població i retirar el producte.

Una delícia

Un dels compradors va ser el primer a donar la veu d'alarma i informar el centre de salut pública de la ciutat que els paquets també contenien fetge, una part de l'animal que, juntament amb els ovaris i la pell, conté un verí paralitzant que provoca la mort per asfíxia.

Notícies relacionades

El peix globus -també conegut com a fugu- és considerat una delícia al Japó, on els cuiners, que requereixen un permís especial per manipular-lo, el preparen cru en filets prims o lleugerament bullit durant els mesos d'hivern.

Tot i així, les morts per menjar aquest peix preparat sense les precaucions necessàries no són inusuals al país asiàtic, on entre el 2006 i el 2015 van morir una desena de persones per aquesta causa, segons dades del Govern.