El drama de la immigració

Uns 200 immigrants intenten saltar a Ceuta

La policia marroquina ho ha impedit

 

  / SERGIO CARO

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un grup d'uns 200 immigrants subsaharians van intentar entrar ahir a la nit a Ceuta assaltant la tanca fronterera i van ser repel·lits per agents de les Forces Auxiliars del Marroc.

Segons han informat aquest dilluns a Efe fonts de la Guàrdia Civil, l'intent d'entrada es va registrar ahir a la nit cap a les 21.30 hores per la frontera nord de Benzú, que s'havia convertit en una zona de complicat accés en els últims mesos.

Els immigrants van ser descoberts cap a les 19.30 hores, si bé no va ser fins dues hores després que van intentar acostar-se a la tanca.

L'últim intent d'entrada per aquesta zona s'havia produït el 23 d'abril del 2016 quan uns 210 immigrants van intentar assaltar la frontera, dels quals 101 van aconseguir entrar vorejant l'espigó fronterer.

En aquesta ocasió, les mesures de seguretat imposades pel Marroc, amb un important desplegament d'efectius i amb elements que dificulten l'arribada a la zona de la platja, han motivat que el grup no hagi pogut arribar a la tanca.

Frustrat

La Guàrdia Civil es va desplegar a la frontera durant diverses hores però el Marroc va aconseguir contenir tot el grup als voltants de la població fronterera de Beliones, sense que cap dels immigrants aconseguís arribar a la tanca.

Notícies relacionades

L'intent d'entrada es produeix només tres dies després que un grup de 40 immigrants subsaharians intentessin accedir corrent per la frontera sud del Tarajal un d'ells va aconseguir el seu propòsit després de saltar la tanca fronterera.

Un total de 1.130 immigrants subsaharians van aconseguir accedir a Ceuta mitjançant salts massius a la tanca fronterera durant l'any passat, quan el perímetre fronterer ceutí va registrar més d'una trentena d'intents i innombrables acostaments a la tanca continguts pel Marroc.