Tragèdia

Dues dones mortes en una nova allau al costat marroquí de la frontera de Ceuta

L'allau, de centenars de persones, s'ha registrat al voltant de les 5.30 hores

zentauroepp41609551 graf2228  ceuta  espa a   15 01 2018  dos porteadoras han mu180115123133

zentauroepp41609551 graf2228 ceuta espa a 15 01 2018 dos porteadoras han mu180115123133 / Reduan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues dones marroquines d'uns 40 anys han perdut la vida aquest dilluns a primera hora del matí als voltants de la frontera de Ceuta per una allau de centenars de persones registrada al voltant de les 5.30 hores, quan diàriament es registren tumults per a l'accés a la ciutat autònoma, segons han confirmat fonts policials dels dos països a Europa Press.

Els fets han tingut lloc al turó més pròxim a les instal·lacions frontereres marroquines de Bab Sebta, on les autoritats del país veí separen les treballadores dedicades a portar mercaderies des de la localitat espanyola cap al Regne alauita, que han d'accedir a territori espanyol pel pas de vianants del Tarajal II, de les que entren a Ceuta com a netejadores de la llar o per a altres feines regularitzades, que ho fan per la frontera oficial.

 

 

Les dues dones mortes aquest dilluns són residents a la veïna localitat marroquina de Castillejos (Fnideq, en àrab) però originàries d'altres regions del Regne alauita.

L'any passat es va registrar la mort de quatre dones marroquines més, dues a l'agost, una altra a l'abril i una més al març, aixafades en allaus similars registrades en tots els casos en territori marroquí a prop de la frontera de Ceuta.

Notícies relacionades

Des de l'estiu les autoritats marroquines només permeten el pas de dones els dilluns i els dimecres i d'homes els dimarts i els dijous per reduir el volum de persones que entren a Ceuta per portar tota mena de mercaderies a peu a l'altre costat de la frontera.

Malgrat això, centenars de persones solen fer cua durant tota la nit per entrar a primera hora del matí a la ciutat autònoma, on la frontera registra col·lapses diaris des de fa mesos per al trànsit tant de vianants com de vehicles.