campanya #estaesmiley

Évole recolza la llei de vivenda de la PAH

La plataforma va registrar aquest dimarts al Congrés una proposta per acabar amb "l'emergència habitacional"

 Vídeo de Jordi Évole de suport a la llei de la vivenda de la PAH. #EstaEsMiLey / Jordi Évole. #EstaEsMiLey

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

"És inacceptable que un país que es considera una democràcia avançada no garanteixi una vivenda digna a tots els seus ciutadans. Aquest és un dels punts que recull la nostra Constitució, ara que tanta gent ens exigeix complir-la". Amb aquestes paraules el periodista Jordi Évole ha volgut mostrar el seu suport en un vídeo a la proposta de llei de vivenda impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que aquest dimarts l'organització va portar al Congrés. El text va ser registrat ahir amb la firma de Podem, ERC, Compromís i EH Bildu, encara que els impulsors l'han deixat obert, amb l'objectiu que s'hi puguin unir altres grups parlamentaris. La PAH considera que la seva proposta de llei podrà acabar amb "l'emergència habitacional" de milers de famílies espanyoles, amb mesures com la dació en pagament, el fre als desnonaments o la regulació dels preus dels lloguers.

Campanya a la xarxa

El clip protagonitzat per Évole vol ser l'inici d'un campanya de suport a la proposta de la PAH a les xarxes socials. L'organització anima tots els ciutadans a compartir vídeos en suport a la llei de vivenda de la PAH amb l'etiqueta #EstaEsMiLey. "Perquè ens dona una seguretat de mínims a totes, aquesta és la meva llei", diu el seu vídeo Évole. 

Desnonaments "cada vuit minuts"

El portaveu de la PAH, Luis Sanmartín, va declarar aquest dimarts que la situació no ha fet més que agreujar-se des de la crisi, amb desnonaments "cada vuit minuts", un increment del 30% dels lloguers o cinc milions de llars que "estan patint fred per no poder fer front a les factures".

Notícies relacionades

"Proposem una llei estatal que recull mesures per poder cancel·lar els deutes hipotecaris de per vida, parar tots els desnonaments, reallotjar les famílies en emergència en pisos injustificadament buits de la banca, garantir aigua, llum i gas a totes les famílies i regular els preus de lloguer com es fa en altres països de la UE", va explicar Sanmartin.

Sobre aquest últim punt, planteja la creació d'un índex de referència estatal com "ja existeix a Berlín o a París", encara que subordinat a un índex local que fixin els ajuntaments segons la realitat de cada cas.