30 maig 2020

Anar al contingut

sorteig extraordinari

El Nen deixa 100 milions a Bilbao i passa gairebé de llarg per Catalunya

Només tres administracions de la província de Barcelona reparteixen alguns milers d'euros del segon premi

La grossa, el 5.685, se'n va íntegre a Bilbao, i el tercer, el 23.282, a Iecla (Múrcia)

El Nen deixa 100 milions a Bilbao i passa gairebé de llarg per Catalunya

Norma Vidal

Tot just uns dècims del segon premi de la loteria del Nen, el 18.442, es van quedar aquest any a Catalunya. No gaire cosa més. El sorteig, que es va celebrar a Àvila, va escollir el número 5.685 com a grossa o primer premi, venut íntegrament a Bilbao, i el 23.282 com a tercer, que va caure també sencer a la localitat de Iecla (Múrcia). El segon premi, un repartidíssim 18.442, dotat amb 75.000 euros per bitllet, es va vendre en un total de 46 administracions de loteria diferents, entre elles una de Vic (Osona), una altra de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i una tercera a Montcada i Reixac (Vallès Occidental).

Cap dels propietaris premiats va poder concretar el nombre de dècims que ha repartit del segon premi (confien a poder-ho fer dilluns), tot i que a l’administració de Sant Andreu van apuntar que deuen haver despatxat «per finestreta, al voltant d’una desena de dècims». Això és un pessic d’uns 750.000 euros, que els veïns de la zona van aprofitar per celebrar davant de la porta de l’administració de loteria, obrint ampolles de cava i repartint-ne, com és costum.

A Montcada i Reixac, el propietari a qui el sorteig va sorprendre celebrant el dia de Reis amb la família, encara es va mostrar més dubitatiu a l’hora de precisar la quantitat de dècims venuts a l’administració que regenta. «És que aquests s’han venut gairebé tots a través de màquina, de manera que és difícil saber quants n’han sortit exactament. El recompte està centralitzat a la societat d’Apostes i Loteries de l’Estat», va comentar en conversa telefònica amb aquest diari.

A Bilbao, concretament als barris de Deusto i Arangoiti, van volar 100 milions del sorteig, el 5.685. A la ciutat basca es van despatxar les 50 sèries d’aquest número, a priori poc desitjat per ser tan baix.

La totalitat dels 500 dècims, cadascun premiat amb 200.000 euros, es va vendre a la finestreta de l’administració número 19, al carrer del Lehendakari Agirre de Deusto, dels quals 132 van ser per al bar Ziortza, del barri obrer d’Arangoiti. En aquest bar s’hi juga cada setmana el número 5.685 des de fa 19 anys.