Raisa, Oyane, Siraj i Pepe, els primers nadons catalans del 2018

L'Hospital del Mar ha sigut el primer a rebre a un nadó pocs segons després de mitjanit

Raisa, Oyane, Siraj i Pepe, els primers nadons catalans del 2018
Es llegeix en minuts

El primer català de l'any és una nena, es diu Raisa Ioana i ha nascut quan passaven uns segons de la mitjanit a l'Hospital del Mar de Barcelona. És filla d'un matrimoni romanès, Aurel, de 31 anys, i Florentina, de 25, que fa uns quants anys que viuen a Catalunya.

Et pot interesar

En declaracions a Efe-Televisió, Aurel ha explicat que la seva dona va ingressar a l'hospital dissabte a la nit i els metges van començar a treballar en el part abans de les dotze de la matinada. La nena va néixer poc després de l'última campanada. El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que ha pesat 2,790 quilos i a l'arribar després de les últimes campanades de l'any és una de les primeres espanyoles nascudes el 2018. El pare de la nena ha comentat que és xòfer, però actualment està a l'atur. El gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, Jaume Estany, ha visitat aquest migdia Raisa Ioana a l'Hospital del Mar.

A la província de Tarragona, el primer nadó ha sigut una altra nena, Oyane, que ha nascut a les 0.39 hores a l'Hospital Joan XXIII, amb 2,910 quilos de pes. A Girona, el primer nen de 2018 és Siraj, que ha nascut a les 2.24 hores a l'Hospital de Palamós, amb 3,24 quilos. A Lleida el primer nen ha sigut Pepe, nascut a la clínica Nostra Senyora del Perpetu Socors i que ha pesat 3,510 quilos, segons ha informat l'Ajuntament de Lleida. 

Temes:

Cap d'any