El món dona la benvinguda al 2018

Sydney ha sigut la primera gran ciutat a rebre el nou any, mentre a Barcelona 80.000 persones van acomiadar el 2017 a Montjuïc

El cel de les principals ciutats europees s’ha tenyit de colors per donar la benvinguda al nou any. / JULIO CARBÓ / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes 80.000 persones van donar la benvinguda al 2018 en la festa organitzada a l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona, al costat de les fonts de Montjuïc, on aquest dilluns a la matinada s'ha celebrat un espectacle de pirotècnia, música, llum i aigua, segons ha informat l'ajuntament a través d'un comunicat.

La celebració, de caràcter "cívic i familiar", va arrencar cap a les 21.30 hores amb un muntatge ideat i dirigit per Efimer, que ha tingut com a protagonistes la música i la llum, amb una coreografia de les fonts, especialment dissenyada per a l'ocasió. L'avinguda estava decorada amb representacions de penjolls de raïm amb la voluntat de donar protagonisme a la tradició de les campanades que porten el nou any. 

 Hores abans, a l'altra punta del món, el futur arribava per l'est: les illes del Pacífic, Nova Zelanda Austràlia ja han donat aquest diumenge la benvinguda al nou any. No han faltat les mesures de seguretat en la marató de les festes.

Sydney ha sigut, a les dues de la tarda, hora espanyola, la primera gran metròpolis que ha entrat al 2018. Els focs artificials a l'emblemàtica badia de la ciutat australiana han atret 1,5 milions de persones.

Sydney. / DAVID GRAY (REUTERS)

Els coets que celebraven el nou any (llançats des del famós Harbour Bridge) han servit també per celebrar la legalització, aquest desembre, dels matrimonis homosexuals.

Melbourne. / MAL FAIRCLOUGH (AFP)

Tot plegat amb la seguretat reforçada, després de l'atropellament massiu protagonitzat per un cotxe a Melbourne la setmana passada.

Després d'Oceania, li ha tocat el torn a Àsia. Singapur també ha donat la benvinguda al 2018 amb uns focs artificials espectaculars.

Singapur. / EDGAR SU (reuters)

Hong Kong ha desenvolupat un espectacle enlluernador. Amb cada campanada, apareixien estrelles brillants que es llançaven des del gratacel Victoria Harbour. I no hi han faltat ulleres acolorides amb la forma del 2018.

Hong Kong. / TYRONE SIU (Reuters)

Seül (Corea del Sud) també ha muntat una celebració amb tota mena de luxes.

Seül. / JUNG YEON-JE (AFP)

A la veïna Corea del Nord tampoc han volgut renunciar a la celebració, i s'han vist focs d'artifici a Pyongyang, la capital.

Pyongyang. / JON CHOL JIN (AP)

A Tòquio hi ha hagut temps per a una desfilada per saludar el nou any.

Tòquio. / TOSHIFUMI KITAMURA (AFP)

Bhopal (Índia) també ha celebrat el nou any i molts dels seus habitants s'han fotografiat al costat d'uns grans números que componien l'any 2018.

Una noia salta al costat dels números que componen el 2018 a Bhopal (Índia). / SANJEEV GUPTA (Efe)

Les Torres Petronas de Kuala Lumpur s'han il·luminat amb els focs artificials.

Kuala Lumpur. / MOHD RASFAN (AFP)

A Bangkok, el riu Chao Praya s'ha il·luminat amb els focs artificials.

Bangkok. / LILLIAN SUWANRUMPHA (AFP)

A Pequín hi ha hagut molta llum i molt de color, amb compte enrere inclòs.

Pequín. / JASON LEE (REUTERS)

A Manila, milers de persones han celebrat l'arribada del 2018 al carrer.

Manila. / ERIK DE CASTRO (Reuters)

Notícies relacionades

A Taipei (Taiwan), els gratacels s'han il·luminat i han il·luminat la ciutat.

Taipei. / . C. Kwok (Getty) / Billy H

A Jakarta (Indonèsia), la gent s'ha reunit al voltant del monument Selamat Datang.

Jakarta. / BAY ISMOYO (AFP)

Temes:

Cap d'any Sydney