ENSURT A GUADALAJARA

Terratrèmol a Yebra, el poble que va demanar un cementiri nuclear

El sisme, de magnitud 3,7, ha despertat els veïns de matinada però no ha causat danys

Un terratrèmol de magnitud 3,7 a l’escala de Richter s’ha registrat aquesta matinada amb epicentre a la localitat de Yebra. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Un terratrèmol de magnitud 3,7 ha despertat aquesta matinada els veïns de la localitat de Yebra (Guadalajara), segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional a la seva pàgina web.

El sisme s'ha produït aquest dimecres a les 05.28 hores a 11 quilòmetres de profunditat. El tremolor l'han pogut sentit els veïns de la localitat i d'altres poblacions pròximes com Almoguera, Almonacid de Zorita, Albares o Mazuecos, segons ha informat una veïna de Yebra a la Cadena Ser.

Notícies relacionades

Yebra va ser una de les localitats que va voler acollir el Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears, que finalment va ser adjudicat a Villar de Cañas (Conca).

El gener del 2010, l'alcalde de la localitat, Pedro Sánchez (PP), va convocar un ple extraordinari amb un únic punt en l'ordre del dia: ser el primer poble que es postulava perquè el cementiri nuclear s'instal·lés a les seves terres. "O fem alguna cosa o aquesta zona es mor", va justificar llavors un regidor.