Tragèdia

La viuda del ramader assassinat per 'Ígor el Rus' replica a Zoido: "No hi va haver una resposta immediata"

Ha denunciat la falta d'informació per part de la Guàrdia Civil sobre la perillositat d'aquest exmilitar serbi

zentauroepp41318558 albalate171214232102

zentauroepp41318558 albalate171214232102 / Antonio Garcia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La viuda del ramader José Luis Iranzo, assassinat la setmana passada per Norbert Fehrer, Ígor el RusNorbert FehrerÍgor el Rus, a la província de Terol, ha denunciat a través de la xarxa social Facebook la falta d'informació per part de la Guàrdia Civil sobre la perillositat d'aquest exmilitar serbi, així com que estava en recerca i captura.

Eva Febrero, la viuda d'Iranzo, respon d'aquesta manera a les declaracions que va fer el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, sobre l'operatiu desplegat per l'institut armat arran dels tirotejos que van causar la mort dijous passat de dos guàrdies civils i del mateix Iranzo. El ministre va dir que la Guàrdia Civil havia donat una resposta "immediata".

Al seu perfil de Facebook, la viuda d'Iranzo replica que si "la gent d'aquest poble -Andorra-" almenys hagués sabut que el presumpte assassí era "tan perillós", segur que "cap esposa o mare" hauria deixat anar els seus familiars a la muntanya fins que el capturessin.

En aquest sentit, Febrero ha destacat que el seu marit "no sabia a què s'enfrontava".

Afegeix al seu perfil de la xarxa social que José Luis Iranzo va ajudar la Guàrdia Civil en el desplegament fet a partir del 5 de desembre (quan van ser tirotejades dues persones al canviar el pany d'una masia també a Albalate), així com la gent d'aquests "petits i abandonats pobles".

"José Luis va estar no sé quantes vegades amb la Guàrdia Civil. L'última vegada que el vaig veure... Anava a la caserna... Els va ajudar tant com va poder", recalca al seu perfil.

Així que, segons Eva Febrero, la Guàrdia Civil llavors "sí que va respondre", encara que matisa que va respondre "sense mitjans", malgrat que les proves recollides arran del tiroteig del 5 de desembre "eren contundents" sobre la suposada perillositat de Norbert Fehrer, àlies Ígor el rus".

"Tots anaven desprotegits"

"Tots buscaven un assassí i es podia saber... Les proves d'Albalate eren contundents... i, tot i així, tots anaven desprotegits", són les paraules que escriu Febrero a Facebook.

Perquè el seu marit, José Luis, "no sabia a què s'enfrontava", però, igual que ell, tots els altres, de manera que el que li va passar al seu marit dijous passat, li hauria pogut passar a "qualsevol d'aquesta zona", a "qualsevol veí" o a "qualsevol nen que acompanyés el seu pare a veure les ovelles", afirma.

La viuda d'Iranzo insisteix en la falta d'informació. "Ni això ens van donar... Ja no dic mitjans... Ja no dic dispositius policials...", afegeix abans d'assegurar que "el pitjor" va ser que no es facilités "informació clara" a "una gent honrada".

Notícies relacionades

Gent que, recalca, "hauria pogut tenir lògica i no anar a la muntanya a treballar fins que capturessin el que se sabia que era perillós".

Segons Febrero, entre els veïns de la zona hi ha el "sentiment" que "es va enganyar moltes persones". Per això, demana "dir a la gent la veritat, sempre". Així, per tant, "una resposta immediata" per part de la Guàrdia Civil "no és el que es va fer".