La família de Lanza assegura que va ser amenaçat amb una navalla

zentauroepp28400196 barcelona 20 01 2015 rueda de prensa en el colegi de periodi171214152250

zentauroepp28400196 barcelona 20 01 2015 rueda de prensa en el colegi de periodi171214152250

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La família de Rodrigo Lanza ha fet públic un comunicat aquest dijous en què assegura que l'home que va morir dimarts a Saragossa després de rebre un cop de Lanza, ara empresonat, l'havia amenaçat amb una navalla. En el mateix comunicat, s'assegura que Lanza no va tenir ocasió de comprovar si els tirants de la víctima tenien els colors de la bandera d'Espanya.

Els familiars i amics de Rodrigo Lanza asseguren que la versió dels fets que s'ha fet pública aquests dies no s'ajusta "gens" als fets.

Segons el relat detallat en el comunicat -que respon a la declaració del detingut-, el 8 de desembre, Lanza es va trobar amb un conegut que anava acompanyat de dues noies i "van decidir anar a prendre una copa".

Segons aquesta versió, van entrar al bar Tocadiscos, on hi havia l'agredit, Víctor Laínez. "Es va quedar fixament mirant Rodrigo", sostenen els seus familiars.

"Sudaca de merda, torna al teu país"

"Quan Rodrigo va seure, Víctor Laínez li va fer un gest com perquè s'hi acostés", prossegueix el comunicat. Van començar a parlar. "Laínez li va preguntar d'on era, i Rodrigo li va respondre que era de Xile. Víctor Laínez li va dir aleshores "sudaca de merda, torna al teu país".

Els familiars asseguren que, després d'aquesta actitud, Rodrigo Lanza i els seus amics van decidir anar-se'n del local perquè tenien "por".

"Quan ja estaven sortint per la porta, un dels acompanyants de Rodrigo li va advertir que Víctor s'acostava cap a ell amb una navalla. Rodrigo es va girar i va veure Víctor amb una navalla aixecada. Li va donar una puntada de peu per evitar la punyalada, però com que Víctor Laínez no es va aturar, Rodrigo va decidir pegar-li amb el puny", detalla el comunicat.

Notícies relacionades

 En el text s'assegura que Laínez portava una jaqueta negra tancada, "i per això en cap moment va poder veure si portava o no tirants amb la bandera d'Espanya. Rodrigo es va defensar amb les mans d'un atac amb arma blanca", afirma la nota.

Els familiars, que lamenten les versions difoses, asseguren que han rebut amenaces després dels fets.