ABUSOS PEDERASTES

El professor del col·legi Valdeluz de Madrid serà jutjat el 21 de maig per abusar de 14 nenes

El fiscal sol·licita una pena de 69 anys de presó

dibujo

dibujo

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L'Audiència Provincial de Madrid jutjarà el 21 de maig el professor del col·legi Valdeluz de Madrid Andrés D. D., acusat d'abusar de 14 nenes, per a qui el fiscal sol·licita una pena de 69 anys de presó.

Fonts jurídiques han informat que la secció 23 de l'Audiència de Madrid ha fixat el començament de la vista oral per al 21 de maig, en el que serà un dels judicis més esperats de l'any a la regió.

La fiscalia i les acusacions particulars que representen les suposades víctimes del professor demanen 69 anys de presó per al docent per 14 delictes d'abús sexual comesos entre els anys 2004 i 2014 en aquest centre i a l'acadèmia de música Siglo XXI.

A més, el ministeri públic sol·licita la inhabilitació especial per a l'exercici de qualsevol professió docent durant el temps que estigui a la presó, en cas de sentència condemnatòria, així com entre cinc i 10 anys de llibertat vigilada. Igualment, demana que es prohibeixi a l'acusat acostar-se a les seves víctimes a una distància no inferior de 500 metres en períodes de temps que oscil·len entre els 12 i els cinc anys, inclosos els permisos penitenciaris, segons cada cas.

La fiscalia acusa el professor de 13 delictes continuats d'abús sexual i un delicte d'abús sexual, si bé el professor sempre ha defensat la seva innocència i ha negat els fets. Entre les denunciants hi ha menors d'edat que van patir abusos en els últims anys i joves de fins a 24 anys que en van patir quan eren nenes.

Respecte a la responsabilitat civil, la fiscalia exigeix al processat, al col·legi Valdeluz i a Mapfre, l'asseguradora del centre, el pagament de 270.00 euros a set alumnes pels danys morals ocasionats. Així mateix, reclama pel mateix concepte 240.000 euros més al processat i a l'acadèmia com a responsable civil subsidiària. Les acusacions s'han adherit a les peticions del fiscal.

De petons a tocaments

El professor va treballar des del 1999 al col·legi Valdeluz, on impartia Ètica, Música i Religió. A més, també era tutor d'alguns cursos de batxillerat i fins i tot regentava una acadèmia de música en un local pròxim al centre escolar on impartia classe a algunes menors que també eren alumnes seves al Valdeluz.

Durant el transcurs de les classes, segons el relat del fiscal, "aprofitant la seva superior situació de docent sobre les menors" i la privacitat de les classes individuals que impartia, l'acusat, "sempre amb la intenció de satisfer el seu desig sexual", va anar desplegant conductes sobre les menors que "progressivament" van passar de petons a carícies a les cames i tocaments. Fins i tot, afegeix la fiscalia, les incitava a tocar-li els genitals "i en algun cas concret va arribar a introduir els dits a la vagina de les menors".

Notícies relacionades

Però en la seva última compareixença judicial, Andrés D. D. va negar haver comès aquests abusos, es va ratificar en la seva innocència i va assegurar desconèixer els motius que porten les menors a assenyalar-lo, ja que la seva relació amb les alumnes era "cordial" i "correcta" i no creu les noies li tinguessin una especial animadversió.

El professor, únic acusat del cas i detingut l'11 de febrer del 2014, va estar dos mesos en presó preventiva, però el jutge va decretar posteriorment la seva llibertat condicional, amb obligació de comparèixer al jutjat els dies 6 i 20 de cada mes, la retirada del passaport i la prohibició d'acostar-se al centre educatiu.