ESCÀNDOL EN UN COL.LEGI RELIGIÓS CONCERTAT DE MADRID

Arrestats un professor per abusos i el director, per encobriment

El cap d'estudis, també detingut per callar les agressions sexuals a 12 alumnes

Façana del col·legi religiós concertat Valdeluz Agustinos de Herrera Oria, de Madrid, ahir.

Façana del col·legi religiós concertat Valdeluz Agustinos de Herrera Oria, de Madrid, ahir. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO M. YAGÜE
MADRID

Els pares dels més de 1.500 alumnes del col·legi religiós concertat Valdeluz Agustinos de Herrera Oria, al barri madrileny d'El Pilar, van rebre amb incredulitat i indignació la notícia de la detenció, dimarts passat, del professor Andrés Díez, de 51 anys, casat i amb almenys una filla, per abusar de 12 alumnes menors d'edat.

L'estupor va continuar ahir amb la detenció del director, Eustaquio Iglesias, i el cap d'estudis, per presumpta omissió del deure d'impedir delictes o de promoure'n la persecució, castigat amb entre sis mesos i  dos anys de presó. Tots dos, religiosos, van quedar després en llibertat amb càrrecs. Segons fonts policials, el cap d'estudis va reconèixer que coneixia part dels fets des de feia anys i que ho va comunicar al director. No obstant, Iglesias havia assegurat a la policia, abans del seu arrest, que desconeixia els abusos sexuals i que no havia rebut cap queixa.

Notícies relacionades

Díez, professor de filosofia i música dels últims cursos de secundària i batxillerat, era molt conegut per ser tutor i organitzador dels espectacles anuals i del cor de la capella del col·legi. El docent també feia classes a la tarda a l'acadèmia musical Melodía Siglo XXI, que ell regentava juntament amb la seva dona des del 2004 en un lloc annex al col·legi. Fonts policials consideren que allà s'hi van produir la majoria dels delictes durant les classes particulars que hi feia. Altres van tenir lloc en horari lectiu a l'escola, quan el professor es quedava sol amb les alumnes durant les tutories. No descarten fins i tot que més docents siguin arrestats ja que, segons es desprèn de les últimes declaracions, aquests abusos sexuals eren coneguts per la pràctica totalitat dels professors i del personal del col·legi.

MÉS POSSIBLES VÍCTIMES / Les investigacions es van iniciar la setmana passada arran de la denúncia de nou pares de noies d'entre 12 i 17 anys per abusos, violació i exhibicionisme del professor durant els últims vuit anys. El nombre de víctimes podria augmentar, ja que han estat cridades a declarar 10 noies més, algunes actualment majors d'edat i menors quan assistien a les classes que Díez impartia des de fa gairebé 20 anys juntament amb 90 professors més religiosos i seglars.