FOMENT DE LA SALUT

Coca-cola reduirà un 12% el sucre a les seves begudes abans del 2025

La companyia pretén que en els pròxims anys les begudes baixes o sense calories siguin el 50% de les vendes

El Ministeri de Sanitat impulsa una campanya per rebaixar el consum diari de sucre

zentauroepp40677434 files  this file photo taken on february 9  2017 shows palle171106144457

zentauroepp40677434 files this file photo taken on february 9 2017 shows palle171106144457 / GEORGE FREY

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coca-cola reduirà un 12% el sucre de les seves begudes abans del 2025. Ho ha anunciat aquest dilluns en la presentació a Madrid de la campanya "Avancem", que recull objectius vinculats a la salut, la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. La companyia aspira que abans d'aquell any el 50% de les vendes procedeixin de begudes baixes en calories o sense calories. L'anunci ha coincidit amb l'arrencada d'una campanya del Ministeri de Salut per rebaixar el consum diari de sucre.

"La meta és reduir un 10% el sucre mitjà per litre en l'oferta de begudes als mercats d'Europa Occidental entre 2015 i 2025. Per a Espanya en particular, les previsions són encara més ambicioses: s'arribarà al 12% gràcies als avanços que ja s'han aconseguit localment", ha explicat el director de Salut i Nutrició de Coca-Cola Iberia, Rafael Urrialde.

Consulta a institucions i consumidors

Aquesta decisió, que s'ha pres després d'un procés de consulta a més de 100 representants d'institucions, oenagés i clients, més de 12.000 consumidors en sis països i gairebé 1.000 empleats de diferents geografies, es produeix mesos després que a Catalunya entrés en vigor l'impost que penalitza les begudes ensucrades. 

The Coca-Cola Company i Coca-Cola European Partners s'han compromès igualment a col·laborar amb socis locals i nacionals amb la intenció de recollir el 100% dels seus envasos, i que cap d'ells acabi com a residu, especialment als oceans. A més, seguiran treballant per assegurar que el 100% dels seus envasos segueixin sent reciclables reutilitzables, han exposat.

Menys plàstic als envasos

Una altra de les accions previstes per Coca-cola és incorporar almenys un 50% de plàstic reciclat als envasos de PET el 2025, cosa que suposa un augment del 21% respecte del 2016. L'estratègia de sostenibilitat també contempla accions en l'àmbit de la societat.

Es treballarà perquè almenys el 40% dels càrrecs directius siguin ocupats per dones amb el fi de promoure una cultura diversa i inclusiva en el negoci.

"Amb una miqueta és suficient"

Precisament aquest dilluns l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha llançat la campanya a través d'Internet "Amb una miqueta de sucre és suficient" per conscienciar de la importància que té per a la salut reduir el consum de sucre en la dieta habitual per fomentar uns hàbits saludables.

Es pretén impulsar el consum d'aliments i begudes amb menys sucre, menys greixos i menys sal per seguir una dieta més saludable, adequada, variada i equilibrada, cosa que juntament amb la pràctica d'exercici físic diari, contribueixen a prevenir l'obesitat i altres malalties relacionades.

50 grams al dia 

Notícies relacionades

La campanya adverteix que el consum excessiu de sucre incrementa el risc de patir obesitat, diabetis i malalties cardiovasculars, i subratlla que és molt important que el consumidor consulti sempre l'etiquetatge nutricional dels aliments per conèixer les seves propietats nutritives i la seva composició.

Fa seva a més la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de limitar el consum de sucres lliures o afegits a menys del 10% de la ingesta calòrica total, fet que suposa un màxim de 50 grams al dia.