EN EL CÀRREC DES DEL 2012

Macedònia cessa el cònsol a Barcelona, acusat de matar els seus bessons

El diplomàtic va assassinar presumptament els seus fills de tres anys l'abril passat a Sud-àfrica

jjubierre40770638 mario cesar deus yela junto a su ex esposa  julia engelhorn 171101111948

jjubierre40770638 mario cesar deus yela junto a su ex esposa julia engelhorn 171101111948

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern macedoni ha cessat el seu cònsol honorari a Barcelona, Mario César Deus Yela, acusat a Sud-àfrica de l'assassinat dels seus bessons de 3 anys l'abril passat.

El Govern de Skopje ha informat aquest dimecres en un comunicat que la decisió de tancar el consolat honorari a Barcelona s'ha pres perquè hi ha un procediment penal obert contra el cònsol que "constitueix un obstacle per seguir exercint la seva funció".

Deus Yela, dentista, de 49 anys, està acusat a Sud-àfrica d'haver matat el 6 d'abril a Ciutat del Cap els seus bessons, Octavio i Máximo.

Fugia amb un cotxe robat 

La seva exdona va descobrir els cossos dels dos nens a la casa que Deus Yela havia llogat a Hout Bay, una zona turística de la ciutat sud-africana. El fill gran de la parella era a l'escola en el moment de la mort dels seus dos germans.

El dentista va ser detingut en una autopista amb un vehicle presumptament robat i amb un bitllet d'avió per tornar a Espanya. Deus Yela va ser nomenat cònsol honorari de la República de Macedònia a Espanya el desembre del 2012.

Funcions

La figura del cònsol honorari és diferent de la del cònsol de carrera, responsabilitat que a Espanya, per exemple, està reservada en exclusiva a diplomàtics. No obstant, els cònsols honoraris poden ser, i de fet solen ser, empresaris o homes de negocis.

Notícies relacionades

Un cònsol honorari, que representa un país en una zona on aquesta nació té escassa presència i influència, sol ser nacional d'un altre país i ha de tenir bons contactes amb les autoritats i empresaris a la nació on exerceixi les seves funcions de representació. Pot ser al mateix temps cònsol honorari de dos o més països.

Per oposició al cònsol de carrera, només és competent per exercir un nombre limitat i secundari de les funcions consulars permeses pel dret internacional.