"ranci estereotip"

Facua demana la retirada dels anuncis de Perlan per masclistes

La nova campanya associa rentar la roba amb la dona

zentauroepp40665160 sociedad    facua pide la retirada de este anuncio de perlan171024134115

zentauroepp40665160 sociedad facua pide la retirada de este anuncio de perlan171024134115

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'organització de consumidors Facua ha demanat a l'empresa Henkel Ibérica la retirada de la nova campanya publicitària amb què anuncia la seva gamma de detergents de la marca Perlan perquè apel·len al "ranci i caspós estereotip sexista" de vincular les tasques de la llar amb la dona.

L'associació, que considera que hi ha una possible vulneració dels principis recollits a la llei d'igualtat, entén que el missatge que transmet aquesta campanya publicitària és "retrògrad" i pot atemptar contra la dignitat de les dones, a les quals l'empresa, amb aquests anuncis, "relega, en ple segle XXI, a encarregar-se de la llar, prejudici que hauria d'estar superat fa molt temps".

Segons Facua, Perlan presenta cinc detergents diferents que relaciona, sense necessitat d'eslògans, amb la dona.

Notícies relacionades

Facua considera que aquesta campanya podria incórrer en un supòsit de publicitat il·lícita prohibit a l'article 3 de la llei general de publicitat de 1988.

Així mateix, creu que l'anunci podria contravenir l'article 10 de la llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere del 2004, que en l'àmbit de la publicitat i dels mitjans de comunicació assenyala que "es considerarà il·lícita la publicitat que utilitzi la imatge de la dona amb caràcter vexatori o discriminatori".