La Cambra de Comerç abandona la Fundació Princesa de Girona després del discurs del Rei

La patronal gironina aprova per unanimitat sortir de l'entitat, "per dignitat"

fcasals39107315 princep girona171005191644

fcasals39107315 princep girona171005191644 / Gl ria S nchez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El ple de la Cambra de Comerç de Girona ha aprovat aquest dijous abandonar la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), una sortida que s'adopta, segons l'entitat, "per dignitat". La decisió, avalada pel president de la cambra, Domènec Espadalé, s'ha pres per unanimitat al final del ple ordinari d'aquest mes d'octubre.

El conflicte obert pel procés sobiranista i el discurs del rei Felip VI sobre Catalunya dimarts passat han sigut, segons els empresaris gironins, el detonant de la mesura. La junta de la Cambra de Comerç ha consensuat un escrit on critiquen que la Corona hagi "tancat els ulls" davant les càrregues policials de l'1-O i retreuen a Felip VI que s'hagi posicionat obertament en lloc "d'assumir un paper moderador" i fer una crida al diàleg.

Fonts de la fundació van recordar després de saber-se la sortida de la Cambra de Comerç de Girona que la Fundació Princesa de Girona es va crear el 2009 "amb l'únic objectiu de recolzar els joves". A més dels premis que atorga anualment a joves de menys de 35 anys amb trajectòries extraordinàries en arts, ciència, empresa i àmbit social, treballa per a la millora de l'ocupabilitat a través del programa 'Rescatadors de talent' i per a la formació dels docents mitjançant el projecte 'Educar el talent emprenedor'. La seva activitat es desenvolupa a tot Espanya i actualment compta amb 87 patrons.

Notícies relacionades

La sortida de la Cambra de Comerç suposa que la FPdGi es quedi, precisament, sense un dels seus primers promotors. Actualment, l'entitat ja no feia aportacions econòmiques a la fundació i el seu paper era merament institucional. Membres de la patronal gironina havien expressat aquests dies el seu malestar per la intervenció de Felip VI. Entre ells, Josep Lagares, director general de Metalquimia i impulsor de la Fundació per a la Creativació.

Malestar a l'ajuntament

No és aquest el primer organisme a Girona que mostra la seva disconformitat amb el missatge reial. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas (PDeCAT), va firmar dimecres un ofici pel qual l'ajuntament de la ciutat trenca les relacions protocol·làries amb la Casa Reial. Al document, Madrenas fa referència a la jornada de votació de diumenge, que va rebre com a resposta de l'Estat, segons la seva opinió, "una duríssima repressió policial d'efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que per ordre de l'Estat van ocupar espais de la ciutat amb estratègia militar".