Les empremtes dactilars confirmen que els cossos de Susqueda són els de la parella desapareguda

Els Mossos d'Esquadra han anunciat que "lamentablement" es tracta del Marc i la Paula

Els dos joves van ser tirotejats per un assassí que va llançar els seus cadàvers a l'embassament

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van confirmar ahir que els cossos trobats per la unitat aquàtica al pantà de Susqueda són els de la parella desapareguda el 24 d’agost passat. A través de l’anàlisi forense de les seves empremtes dactilars ha sigut possible acreditar que «lamentablement» es tracta del Marc (23 anys, Arenys de Munt) i de la Paula (21 anys, Cabrils).va informar en un tuit del seu compte oficial la policia catalana. 

Totes les proves indicaven que les víctimes localitzades eren els dos joves del Maresme. Però faltava confirmar-ho amb una evidència científica que la policia catalana ha aconseguit gràcies a la dactiloscòpia.

Els dos joves del Maresme van ser assassinats a trets per un autor –o autors– desconegut, que va intentar desfer-se dels cadàvers llançant-los a l’embassament després de col·locar-los una motxilla que contenia una pedra de molt pes. L’homicida també va intentar amagar el cotxe de la parella, un Opel Zafira, enfonsant-lo a l’aigua del pantà. 

Els Mossos encara no han detingut cap sospitós per un cas que es troba sota secret de sumari. Després de la troballa dels cossos del Marc i la Paula, els agents segueixen escodrinyant aquesta zona per localitzar noves pistes que ajudin a trobar l’homicida. 

Els dos cossos, que es van recuperar dimarts passat, van aparèixer despullats. Un estava flotant a l’aigua i l’altre estava reclinat sobre una paret del pantà. Els cadàvers presentaven orificis compatibles amb l’ús d’una pistola. L’autòpsia ha conclòs que la Paula va rebre un tret al cap i que el seu company, almenys, un altre al pit. No s’ha pogut determinar amb precisió si la resta de ferides que presenta el cos del Marc van ser causades per arma blanca o per arma de foc. 

Aquestes dades obtingudes per l’examen forense reforcen el testimoni d’un veí de la zona que va assegurar que el dia de la desaparició dels joves va sentir una ràfega de trets i un crit de desesperació.  

Notícies relacionades

La policia suposa que l’autor del crim és algú que coneix molt bé el pantà de Susqueda. A causa de l’interès que va posar el sospitós a esborrar totes les pistes de l’homicidi, també resulta factible que l’autor sigui una persona molt meticulosa, capaç de mantenir el cap fred per pensar detingudament en la millor manera d’esborrar el seu rastre. Desfer-se del cotxe i dels cossos podia ocupar-lo diverses hores. Per enfonsar l’Opel Zafira va conduir, a través d’un camí dolent de més de 10 quilòmetres que envolta el pantà, fins al coll de la Palomera. Possiblement va prendre aquesta decisió perquè sabia que des d’allà podria ficar-se amb el vehicle fins a l’aigua del pantà.  Per submergir-lo, a més a més, va col·locar una pedra sobre l’accelerador del cotxe. 

La parella del Maresme havia anat a Susqueda d’excursió per practicar amb el seu caiac.