Es posa en marxa el pacte d'Estat contra la violència masclista

L'acord amb 213 mesures tira endavant amb el suport de tots els grups i l'abstenció de Podem

Les dones els fills de les quals siguin assassinats seran considerades víctimes de maltractament

zentauroepp40323540 madrid  28 09 17  pleno en el congreso de los diputados   ru170928110427

zentauroepp40323540 madrid 28 09 17 pleno en el congreso de los diputados ru170928110427

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El Congrés ha aprovat aquest dijous per 278 vots a favor i 65 abstencions, procedents d'Units Podem, el pacte d'Estat contra la violència masclista, que inclou 213 mesures per millorar la lluita contra la violència que pateixen les dones per la seva condició de ser dona. 

Tot i tractar-se del primer pacte d'Estat des de l'establert entre el PP i el PSOE en la legislatura de majoria absoluta presidida per Mariano Rajoy, el debat no ha estat exempt de tensions, sobretot perquè els de Pablo Iglesias han decidit quedar-se fora de la foto de la unitat.

Notícies relacionades

El gruix de les mesures ja van ser aprovades per la Comissió d'Igualtat al juliol, però ara s'hi ha incorporat un vot particular que va proposar el PSOE i han recolzat tots els grups perquè les dones els fills de les quals siguin assassinats per les seves parelles o exparelles siguin considerades víctimes de la violència masclista, i puguin accedir a tots els recursos assistencials.

A la tribuna ha seguit el debat Ruth Ortiz -els seus fills van ser assassinats per José Bretón-, que ha dit que rebia amb "alleujament" la decisió que la seva situació sigui considerada violència masclista. "Ja era hora", ha manifestat.