Quatre nens conviuen cinc dies amb els cadàvers de la seva mare i la seva parella a Huelva

La Guàrdia Civil afirma que la dona i l'home es van suïcidar ingerint medicaments, ja que "no hi ha indicis d'altres causes ni signes de violència"

Quatre nens conviuen cinc dies amb els cadàvers de la seva mare i la seva parella a Huelva

Julián Pérez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe / Huelva

Quatre nens, d’entre 5 i 13 anys, es van passar almenys cinc dies vetllant els cadàvers de la seva mare i del company d’aquesta sense saber que estaven morts. El terrible succés, que es va conèixer dissabte, va passar en una vivenda a La Zarza-Perrunal, una pedania minera de 1.200 habitants pertanyent a la localitat de Calañas (Huelva). La família a penes feia un mes que vivia a La Zarza.

Les criatures van conviure amb la parella desconeixent que havien mort. Segons sembla, la causa de la mort va ser la ingestió de fàrmacs. Un dels nens va avisar el propietari de la casa que la seva mare, de 40 anys, estava «adormida i molt freda», i que ell sol no podia obrir la porta. L’home es va desplaçar fins a la vivenda i va demanar al nen que li obrís. Al dormitori, d’on sortia una forta pudor, va trobar la parella al llit, tots dos inerts. 

El pare biològic de tres dels menors, exparella de la dona morta, s’ha fet càrrec dels quatre nens. El pare tenia obert un procés per reclamar la custòdia dels seus tres fills. La Junta d’Andalusia està estudiant el cas per determinar què és el millor per als menors.

Menjaven sols

La parella podria haver mort dimarts passat. Els nens van explicar a la Guàrdia Civil que feia uns quants dies que menjaven i es vestien sols. Segons sembla, els petits estaven acostumats que la seva mare i la parella no els atenguessin de forma continuada. Per això no van considerar gens estrany que la parella no sortís del seu dormitori, fins al punt que un dels menors va declarar a la Guàrdia Civil que pensava que la seva mare dormia i que la seva parella «jugava a la Play». 

La investigació sobre aquesta doble mort ha determinat que es podrien haver suïcidat amb la ingestió de medicaments. Així ho han indicat fonts de la Guàrdia Civil de Huelva segons la informació facilitada per la policia judicial a propòsit de la investigació d’aquest succés. Les mateixes fonts han insistit en la hipòtesi del suïcidi ja que «no hi ha indicis d’altres causes ni signes de violència».

Notícies relacionades

La família feia tot just un mes que vivia a La Zarza, d’on era originària la dona. Els veïns no havien observat senyals per estar en alerta ni tampoc signes de desatenció o abandonament per part de la parella cap als menors. La doble mort d’aquestes persones tampoc va ser advertida pel veïnat.

La mare dels nens havia anat als serveis socials fa uns dies per rebre ajuda econòmica amb la finalitat d’afrontar el pagament del lloguer de la casa, una ajuda que s’estava tramitant.