A Sevilla

Una dona demana que s'obri una tomba per demostrar que està viva

Hi està enterrada una persona amb les seves mateixes dades, i això li ocasiona problemes burocràtics

cementerio

cementerio
El cementiri Parcemasa San Gabriel.

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Una veïna d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla), Juana Escudero Lezcano, ha presentat una petició davant un jutjat de Màlaga per reclamar que s'obri una tomba on hi ha enterrada una dona amb les seves mateixes dades, i això fa que ella consti com a difunta en diverses administracions.

La dona ha explicat a Efe que s'ha dirigit directament a un jutjat malagueny per reclamar informació sobre la tomba que hi ha al cementiri Parcemasa San Gabriel, ja que la persona que hi ha enterrada té les seves mateixes dades, i això fa que per a instàncies com la Seguretat Social hi hagi hagut un creuament de dades que fa que ella figuri com a difunta.

I això, diu, fa "més de sis anys que ho està patint", a l'estar el seu nom donat d'alta com a difunt des del 13 de maig del 2010, inscrit al registre municipal del consistori de la Costa del Sol amb el codi d'expedient 01.01.107.44.004938.0101, com recull el 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

A l'espera del jutge

Després de fer-se públic el cas el mes de maig passat, Juana Escudero ha contractat els serveis d'un bufet d'advocats sevillà i ha reclamat informació al jutjat malagueny, que li han dit que en principi no li poden dir res fins que un jutge ordeni que se li traslladi la informació, i per això està "esperant que hi accedeixin".

"El que vull que em diguin és qui està enterrada en aquella tomba i tota la informació que tenen, perquè no en sé res, i m'imagino que també hi deu haver proves mèdiques o coses així", i per això s'ha ofert a fer-se unes proves d'ADN "o el que calgui" per aclarir aquesta qüestió.

A l'agost es va presentar al cementiri, on li van dir que "tenen ordre de no fer res sobre aquest cas", i va visitar la tomba, i va comprovar en persona que les dades coincideixen.

Notícies relacionades

Ha dit que, fins ara, l'única explicació que ha rebut és que en aquell nínxol hi ha una persona que coincideix amb ella en nom, cognoms i data de naixement (11 de setembre de 1963), i això fa que tingui problemes per a gestions com per exemple renovar el carnet de conduir o demanar un préstec.

Juana Escudero creu que podria haver sigut confosa amb una germana amb qui no té contacte i no sap on és, però no té cap relació amb la província de Màlaga ni amb ningú que pugui coincidir en dades amb la persona que hi ha enterrada al nínxol.