TREVA SINDICAL

Els sindicats ajornen la vaga dels aeroports

Els treballadors d'Aena donen més temps a Foment perquè negociï amb Montoro la pujada que reclamen

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró / Madrid

Les executives dels sindicats CCOO, UGT i USO han acceptat aquest dimecres ajornar la convocatòria de vaga, com els havia sol·licitat el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar. Gómez-Pomar els va demanar aquest dimarts una 'treva' d'una setmana per intentar arrencar al ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, el pressupost necessari per satisfer la pujada salarial i l'augment de plantilla que reivindiquen els treballadors.

Notícies relacionades

Les aturades havien de començar el 15 de setembre, amb 25 jornades fins a finals d'any. Ara queden 'congelades' a l'espera que el Ministeri de Foment doni una resposta definitiva a la reunió que mantindran dijous de la setmana que ve. El secretari general de CCOO a Aena, Francisco Casado, ha assenyalat que els sindicats han valorat els "compromisos adquirits" i la "receptivitat" mostrada pel secretari d'Estat.

Els treballadors exigeixen un augment salarial vinculat als creixents beneficis de les empreses públiques Aena i Enaire i l'ampliació de la plantilla en 700 nous treballadors.