JUTJATS DE GRANADA

Juana Rivas, citada aquest dilluns per entregar els seus fills a la seva exparella

La dona va incomplir la primera ordre fa un mes

amadridejos39769717 juana rivas gestures after the granada provincial court gran170827114901

amadridejos39769717 juana rivas gestures after the granada provincial court gran170827114901 / STRINGER

2
Es llegeix en minuts

Juana Rivas, la dona que va ser detinguda i posada en llibertat provisional per incomplir fa més d'un mes l'ordre d'entregar els seus dos fills menors al pare, Francesco Arcuri, aquest dilluns haurà d'anar al Punt de Trobada Familiar de la Junta d'Andalusia per acatar l'ordre judicial i deixar els menors amb la seva exparella.

Aquesta veïna de Maracena (Granada), que es va instal·lar al municipi el 2016 al traslladar-se des d'Itàlia per fugir -segons el seu relat- del maltractament de la seva exparella, està citada a les 17.00 hores.

La citació la va acordar dijous passat el Jutjat d'Instrucció 2 de Granada, encarregat de la via penal de la causa i que investiga Rivas pels delictes de sostracció de menors i desobediència a la justícia.

Incompliment de l'entrega

La nova citació es produirà passat més d'un mes des que Rivas va incomplir l'ordre d'entregar els dos menors, de 3 i 11 anys, a la seva exparella, moment en el qual no es va presentar al mateix punt on està citada demà.

En la interlocutòria, la jutge instructora va fixar per a aquest dilluns la data en què aquesta veïna de Maracena ha de restituir els nens al seu pare, l'italià Francesco Arcuri, una citació que va ordenar que la Guàrdia Civil notifiqués al domicili de Rivas.

La jutge va argumentar que l'entrega dels nens respon al compliment de les resolucions judicials fermes i va advertir, a més, que en cas que Rivas no acati la nova ordre d'entregar els menors, s'adoptaran "les mesures cautelars que, vista la gravetat dels fets investigats, es requereixin".

Compareixences al jutjat

Demà començarà, a més, una setmana amb dues dates judicials destacables més, ja que el jutjat encarregat de la via penal ha citat a declarar com a investigades l'assessora jurídica del Centre Municipal de la Dona de Maracena, Francisca Granados, i a la psicòloga d'aquest mateix centre, Teresa Sanz.

Totes dues hauran de comparèixer dimecres que ve, 30 d'agost, per la seva presumpta intervenció com a "inductores o partícips necessaris" en la sostracció dels dos menors.

Un dia després hauran de declarar els familiars de Juana Rivas, fins a segon grau de consanguinitat, també en qualitat d'investigats i per la seva presumpta intervenció en el mateix delicte de sostracció de menors.

Notícies relacionades

La jutge encarregada de la via penal va destacar en la seva resolució que aquesta veïna de Maracena, que va ser detinguda dimarts passat i posada en llibertat amb càrrecs, no va dir en cap moment "on té amagats els menors".

Va apuntar, a més, la seva "falta de col·laboració total i absoluta" pel que fa a la seva obligació de complir les resolucions judicials fermes, i va recalcar que "el fi primordial i immediat, és procedir a la localització dels menors", de qui va dir que només se sap la que "de forma interessada" ha donat la investigada als mitjans.