Un any desapareguda

La mare de Diana Quer: "Canviaria la meva vida per la de la meva filla"

'Interviú' parla amb la mare de la desapareguda quan es compleix un any del cas

zentauroepp38103036 gra058  ribeira  a coru a   19 04 2017   diana l pez pinel  170822132516

zentauroepp38103036 gra058 ribeira a coru a 19 04 2017 diana l pez pinel 170822132516 / Lavandeira jr

2
Es llegeix en minuts

'Interviú' ha entrevistat la mare de Diana Quer quan es compleix un any de la desaparició de la seva filla a A Pobra do Caramiñal (la Corunya) el 22 d'agost del 2016. En l'entrevista, Diana López-Pinel ha valorat les dades recollides fins ara per la Guàrdia Civil. Com els investigadors, la dona creu que, la matinada en què se'n va perdre el rastre, Diana va pujar a un cotxe amb els seus segrestadors: “És una nena bastant ingènua, penso que va pujar a aquell cotxe, però no crec que conegués a qui se la va emportar”.

López- Pinel ha enviat un missatge als que podrien tenir retinguda la seva filla: “Tard o d'hora us trobaran, no en tingueu cap dubte”. I ha afegit: “Si fos possible i Diana estigués retinguda en algun lloc, canviaria la meva vida per la seva en un segon”.

Un missatge de WhatsApp

Diana Quer López-Pinel, de 18 anys, tornava caminant a la seva casa d'estiu a A Pobra do Caramiñal (la Corunya) el 22 d'agost del 2016. A les 2.40 de la matinada va escriure un missatge de WhatsApp a un amic seu dient-li que un “gitano”, un dels firaires que havien anat a treballar a la revetlla del poble aquella nit, l'estava cridant i l'estava “acollonint”. Dos minuts després va afegir a la conversa que l'havia assetjat: “Morena, vine aquí”. El seu amic li va preguntar llavors què li havia contestat. Diana ja no ha donat més senyals de vida. Fins avui.

Un any després de la desaparició de la jove madrilenya, la Guàrdia Civil ha fet milers de gestions i té una hipòtesi que és la que segueix considerant més probable. Un cotxe ocupat per “almenys” dos homes va abordar Diana poc després que ella enviés aquells missatges, quan anava cap a casa seva. Set minuts abans de les tres, el telèfon mòbil de Diana ja era a Boiro; dos minuts abans de les tres, a Taragoña, on els seus segrestadors el van llançar a la ria. 

Els quatre minuts perduts de Diana Quer

La vida de Diana Quer va canviar en quatre minuts la nit en què va desaparèixer. La Guàrdia Civil investiga aquest espai de temps després que el senyal del telèfon mòbil de la noia revelés que, entre les 2.42 i les 2.46 hores d'aquella matinada, Diana va estar en un mateix punt d'A Pobra do Caramiñal amb els seus segrestadors, abans d'iniciar el trajecte cap a Boiro i Taragoña.

És el període de temps més gran en què el seu telèfon no es mou, per això els investigadors creuen que és determinant saber què va passar llavors per resoldre el cas. 

Una família desolada

La mare explica que està "desolada" i que des d'aleshores "la vida se li "ha trencat". Afirma a més que tant Valeria, la germana de Diana, com ella han hagut de rebre ajuda psicològica perquè es tracta d'una situació "molt difícil" la que han hagut de viure. 

Notícies relacionades

"Demano a Déu diàriament que ens porti Diana a casa", confessa la mare. "Crec en la justícia, però fonamentalment crec en la justícia divina", afegeix.

En resposta a quins possibles errors recomana evitar a altres pares o familiars que es vegin en una situació similar a la que va haver de viure la seva família, la mare ha respost que "no esperin a denunciar. Que ho facin com més aviat millor i que alliçonin els seus fills sobre els riscos que poden córrer perquè moltes vegades els nens i els adolescents no saben quina mena de gent hi pot haver al carrer i tota precaució és poca".