40 aniversari

La NASA enviarà un missatge a la 'Voyager 1'

L'agència espacial demana idees per llançar un text a la sonda, llançada el 1977

La NASA enviarà un missatge a la 'Voyager 1'

NASA

1
Es llegeix en minuts
Agències / Washington

La NASA ha fet una crida al públic perquè proporcioni suggeriments per a un missatge que s'enviarà el 5 de setembre, quan fa 40 anys del llançament de la sonda espacial 'Voyager 1'.

La sonda està ara a gairebé 20.000 milions de quilòmetres de la Terra. És la primera vegada que un objecte fet per l'home està a tanta distància del nostre planeta.

La 'Voyager' va ser la primera nau espacial que es va endinsar a l'espai interestel·lar, que comença quan el camp magnètic del Sol ja no es percep.

Una salutació als extraterrestres

Les 'Voyager' 1 i 2 tenen un disc d'or que inclou informació gravada sobre la civilització terrestre, l'ésser humà, salutacions a hipotètiques civilitzacions extraterrestres i música. El contingut ha sigut seleccionat per la NASA i per un comitè presidit pel famós científic Carl Sagan, de la Universitat Cornell.

Disc d'or que transporten les sondes 'Voyager' amb informació de la civilització humana. / JPL / / NASA

L'agència espacial dels Estats Units ha sol·licitat idees per al missatge a Twitter, Instagram, Facebook i altres xarxes socials. El públic votarà per decidir quins missatges curts terrícoles s'enviaran a l'espai llunyà.

Notícies relacionades

La gent ha d'enviar les propostes d'un màxim de 60 caràcters, explica la NASA a la seva web.

La NASA, el famós Jet Propulsion Laboratory (JPL) i l'equip Voyager faran una selecció, i el públic votarà per escollir el missatge que s'enviarà a la 'Voyager 1' el 5 de setembre.