DENÚNCIA FALSA

La noia de Gandia que va denunciar la violació ara diu que va mentir

Després de la confessió, el jutge ha posat en llibertat els sis detinguts

La policia espanyola va arrestar-ne un per agressió sexual i els altres per no fer-hi res

zentauroepp8891656 playa  gandia170813125235

zentauroepp8891656 playa gandia170813125235

1
Es llegeix en minuts

Gir de guió inesperat en el cas de la violació de la dona de Gandia que tanta indignació havia aixecat durant les últimes hores. La víctima havia denunciat que havia sigut agredida sexualment per un home i que cap dels altres cinc inquilins que eren a la casa havien intervingut per impedir-ho, ignorant els crits d'auxili que demanava. 

Dos dies després, no obstant, aquesta dona va canviar la seva versió dels fets. Davant el jutge que instrueix aquesta causa ha declarat, segons recullen les actuacions consultades per Europa Press, que en realitat va posar una "denúncia falsa per gelosia". Els sis homes d'entre 29 i 52 anys, d'origen pakistanès, cubà i algerià, han quedat en llibertat. 

Van ser arrestats per agents del Cos Nacional de Policia (CNP). A ells la dona els va explicar que estava retinguda en un domicili de Gandia que compartia amb els sis homes. Els policies van detenir-ne un com a presumpte autor d'agressió sexual i els altres per omissió del deure d'auxili.

La noia, condemnada a pagar una multa 

Notícies relacionades

Els sis homes injuriats estan en mans dels advocats América 4 de València, un gabinet que interposarà una demanda civil contra la jove per haver-los privat de llibertat durant 48 hores. La dona, segons recull Europa Press, ja ha sigut condemnada a un any de presó per la denúncia falsa, a través d'un judici ràpid que es va celebrar contra ella després de revelar el que havia passat en realitat. Aquesta pena, no obstant, va quedar finalment rebaixada a una multa econòmica donat que no tenia antecedents penals.

En la seva primera declaració a la Policia,  la noia va assegurar que havia sigut agredida sexualment per un dels seus companys de pis i que a pesar de demanar-li en diverses ocasions que la deixés sortir, aquest l'hi va impedir. La presumpta víctima també havia cridat auxili a la resta de companys i aquests van fer cas omís malgrat estar dins de la vivenda.