CONFLICTE LABORAL

Els treballadors del Prat voten sota l'amenaça d'un laude obligatori

El ministre De la Serna anuncia que "ja està en marxa" el dispositiu per fer front a la vaga

zentauroepp39643488 barcelona 11 08 2017    siguen las colas en el aerop erto de170811175215

zentauroepp39643488 barcelona 11 08 2017 siguen las colas en el aerop erto de170811175215 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

L’ assemblea de treballadors d’Eulen tornarà a votar avui la proposta de mediació de la Generalitat rebutjada divendres passat, però aquesta vegada ho farà sota l’amenaça del Govern d’imposar un laude obligatori que podria ser-los més desfavorable, i amb el reforç de la Guàrdia Civil arribant ja a l’aeroport del Prat. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va advertir ahir als vaguistes que la votació és la seva «última oportunitat» per evitar el laude que l’Executiu «ja ha posat en marxa».

    A diferència de divendres, l’assemblea votarà només la proposta de la Generalitat, ja acceptada per Eulen, consistent en un augment de 200 euros en 12 pagues. Divendres aquesta proposta es va sotmetre a votació amb tres més, i va resultar guanyadora la que proposava un augment de 250 euros en 15 pagues.

    Després de les dures crítiques rebudes tant de la Generalitat com del Govern central per haver sotmès a votació propostes que no estaven sobre la taula de negociació, el comitè d’empresa va acceptar finalment convocar la nova assemblea d’avui, que començarà a les 11 del matí i s’acabarà a cap a les 18 hores amb el recompte final.

VAGA INDEFINIDA DE 24 HORES  

Si els treballadors tornen a dir que no, el conflicte entrarà en una nova fase dilluns amb una vaga indefinida de 24 hores, davant les aturades parcials mantingudes fins ara i que avui seran d’una hora a les 5.30, a les 10.30, a les 16.30 i a les 18.30.

    Ahir, sense cap aturada convocada, la normalitat va ser la tònica general als controls de seguretat. Les cues van oscil·lar entre els 10 i els 20 minuts a les dues terminals. De matinada, a la terminal T-1 es va registrar una punta màxima d’espera de 47 minuts al voltant de les 4.30 hores, mentre que a la T-2 la punta de temps va ser de 42 minuts aproximadament a la mateixa hora.

    En la seva ofensiva de pressió als treballadors, el ministre De la Serna, va avançar que «ja s’ha posat en marxa» el dispositiu de la Guàrdia Civil destinat a «reforçar les línies de control». «Hi ha efectius» de la Guàrdia Civil que «s’estan desplaçant» a l’aeroport del Prat, procedents d’altres comunitats autònomes, va precisar el ministre.

MISSATGE CONTUNDENT 

Notícies relacionades

De la Serna va declarar que confia en la responsabilitat dels treballadors, però va emfatitzar que el Govern «mai permetrà que milions d’espanyols estiguin subjectes a decisions i postures intransigents d’uns quants».

    També va llançar un «missatge clar i contundent» que a l’Executiu no li «tremolarà la mà» a l’hora d’aplicar, en el marc de la legalitat vigent, «el que sigui necessari» per garantir la seguretat pública i l’ordre. El ministre va afirmar que l’«espectacle que es va muntar» a l’assemblea de divendres habilitant caixes amb diferents increments salarials va ser «esperpèntic».