CERTAMEN DE MÚSICA A L'AIRE LLIURE

Un multitudinari festival suec cancel·la la pròxima edició per abusos sexuals i violacions

Els tres primers dies del Bravalla, la policia ha rebut una dotzena de denúncies

zentauroepp39128875 audience dancing during bravalla festival in norrkoping  swe170705000150

zentauroepp39128875 audience dancing during bravalla festival in norrkoping swe170705000150 / Pontus Lundahl

1
Es llegeix en minuts

Els organitzadors del festival de Bråvallaa, un dels principals esdeveniments musicals a l'aire lliure a Suècia, han anunciat que suspenen l'edició del 2018 arran de diverses denúncies per vexacions sexuals i violacions aquest any.

La policia sueca ha rebut una dotzena de denúncies els tres primers dies del festival, incloent-n'hi una per suposada violació durant un concert.

"No hi ha paraules per expressar que tristos que estem per tot això, ho lamentem i ho condemnem de forma contundent. És clar que no està bé. No acceptem aquestes coses al nostre festival", ha declarat en un comunicat FKP Skorpio, l'entitat organitzadora. L'edició d'aquest any s'ha mantingut com estava planejat.

Notícies relacionades

Segons la televisió pública SVT, la filial sueca de FKP Skorpio --una empresa alemanya que organitza festivals al nord d'Europa-- va perdre l'any passat 75 milions de corones sueques (gairebé vuit milions d'euros), però la companyia no ha volgut comentar si els problemes econòmics tenen alguna influència en la decisió.

Organitzat des del 2013 als afores de Norrköping, al nord de Suècia, el festival de Bråvalla s'ha convertit en una cita de referència en aquest país escandinau, que el 2016 va reunir més de 50.000 persones i aquest any ha inclòs en el programa artistes com System of a Down, Linkin Park, The Killers i Martin Garrix.