Quatre noies empaten en la millor nota de la selectivitat a Catalunya, un 9,8

Dels 27.610 alumnes presentats a la prova d'accés a la universitat n'aproven 25.960

Baixen les qualificacions en l'assignatura d'Anglès, una dada a la qual la Generalitat no dona importància

Mònica Torrecilla Vall-Llossera i Anna Sallés, dues de les quatre noies que tenen la nota més alta de selectivitat a Catalunya. / SANDRA HINTERDORFER / CAMILA TOVAR TRUJILLO

Mònica Torrecilla Vall-Llossera i Anna Sallés, dues de les quatre noies que tenen la nota més alta de selectivitat a Catalunya.
jgblanco38869389 selectividad170629101018

/

1
Es llegeix en minuts

La proporció d'aprovats en la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) s'ha reduït lleugerament a Catalunya en l'avaluació d'aquest any: ho han aconseguit el 94% dels estudiants que hi van optar, enfront del 97% del 2016. En total, s'hi han presentat 27.610 alumnes, dels quals 25.960 han aprovat. Un total de 408 estudiants han obtingut una nota superior al 9, de manera que rebran una distinció especial.

La millor nota ha recaigut en quatre dones de 17 anys, que han obtingut un 9,8 de puntuació. Tres viuen a Barcelona i l'altra a Girona. Dos han estudiat a la pública i dos a la privada. Els alumnes presentats tenien una mitjana d'expedient de 7,38 i després de la prova s'han quedat amb un 7,003, ha explicat la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou.

En opinió de Jou, aquests resultats estan "en la línia habitual" de la selectivitat dels últims anys. La coordinadora de les PAU, Pilar Gómez, ha tret importància al fet que la proporció d'aprovats hagi sigut més baixa. "Baixar tres punts no és res especial, cada promoció és diferent", ha dit Gómez, recordant que en anys anteriors hi havia hagut un 90% d'aprovats.

LA HISTÒRIA DEL 'BLACK FRIDAY'

Notícies relacionades

La matèria comuna que ha experimentat un descens més gran en les notes generals ha sigut l'Anglès, que ha passat del 7,52 el 2016 al 6,09 el 2017. Gómez també ha tret importància a aquest descens en la nota d'Anglès i ha assegurat que els textos pels quals es preguntava --entre ells un sobre la història del Black Friday-- eren atractius i donaven valor a la comprensió.

A les proves d'aptitud personal, a què s'havien de presentar per primera vegada els alumnes que volen accedir als graus d'educació, s'hi han presentat 2.713 alumnes, dels quals han sigut aptes 1.931. Una majoria dels presentats, 2.255 han estat dones. "Hi ha feminització d'unes carreres i masculinització d'altres, com les enginyeries --ha dit Jou--. És necessari trencar estigmes al triar carrera".