MÒNICA TORRECILLA

"Els meus pares m'han inculcat el valor de l'esforç"

La futura alumna d'Enginyeria Biomèdica és una bona lectora i sempre ha fet voluntariat

Mònica Torrecilla Vall-Llossera i Anna Sallés, dues de les quatre noies que tenen la nota més alta de selectivitat a Catalunya. / SANDRA HINTERDORFER / CAMILA TOVAR TRUJILLO

1
Es llegeix en minuts
TERESA PÉREZ / BARCELONA

La veu de Mònica Torrecilla Vall-llossera sona riallera a l’altre costat del telèfon. I és normal. Ella ha sigut una de les quatre brillantíssimes alumnes que han tret a Catalunya un esplendorós 9,8 en les proves d’accés a la universitat. La màxima nota d’aquesta edició.

Gairebé ha fet diana perfecta. Una nimietat en l’exercici de Català i una altra en el de Castellà li han impedit aconseguir el 10. No obstant, la definició de catàfora la va resoldre amb celeritat i precisió. «L’havíem repassat moltes vegades a classe», diu aquesta exalumna del col·legi Santa Teresa del carrer Ganduxer de Barcelona per referir-se a una pregunta que ha sortit dos anys seguits.

El mòbil d’aquesta futura estudiant d’Enginyeria Biomèdica a la Universitat de Barcelona (UB) cremava aquest dijous. «Gairebé se m’ha bloquejat», afirma en to humil per explicar la gran quantitat de felicitacions que li han plogut de família, amics i professors. Aquesta adolescent és filla d’una parella d’advocats i la petita de tres germanes. «Totes brillants», puntualitza.

SOLIDÀRIA

Notícies relacionades

Torrecilla, amb un to humil que sorprèn, assegura que no esperava obtenir aquesta nota tan alta a les PAU. I té molt clara la raó del seu triomf acadèmic: «Ha sigut un èxit dels meus pares i també meu. Des de petites ens han inculcat el valor de l’esforç i el fet d’estar pendents dels altres, no només d’una mateixa. Tot s’aconsegueix, però s’ha de treballar». 

Torrecilla és una bona lectora. Acaba de llegir L’hoste, de Stephenie Meyer, una obra de ciència-ficció que li ha encantat. També és una jove solidària. «Sempre he fet feines de voluntariat en casals, residències de gent gran i entitats socials», assegura. Té clar el que farà a l’estiu. A més a més de devorar llibres, un curs de llengua anglesa i «la teòrica del carnet de conduir», conclou.